U gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Deze website is geoptimaliseerd voor IE9 en hoger.
NL   EN  
 

Young Professional Programme IT

IT bij de Rabobank zorgt dat onze particuliere en zakelijke klanten, overal ter wereld, ieder moment van de dag hun bankzaken snel, eenvoudig en veilig kunnen regelen. Daarnaast wordt ook de gehele Rabobank Groep met IT-diensten ondersteund. Ben jij op zoek naar een vliegende start van je IT-carrière? Wil jij het beste uit jezelf en uit anderen halen? 


Programma’s
14 september 2016

Wij zoeken ambitieuze starters met (bij voorkeur) een IT- of bèta-achtergrond, die persoonlijk en vaktechnisch willen groeien en buiten gebaande paden denken. Tijdens het Young Professional Programme IT ontwikkel je je binnen anderhalf jaar tot een breed georiënteerde IT-er.

Onder het Young Professional Programma IT vallen verschillende startfuncties. Je kunt starten als security tester, applicatie specialist of network professional, maar bijvoorbeeld ook als service desk consultant of business analist. Tijdens de sollicitatieprocedure kijk je samen met de recruiter en de betrokken managers welke functie het best bij jou past. Heb je al een idee wat je aanspreekt, geef dat dan aan in je sollicitatie.

Wanneer?
 De eerstvolgende lichting start op begin oktober 2018, waarbij het mogelijk is om al voor de startdatum van het programma in een functie te starten.

Voor wie?
Je hebt (bij voorkeur) een IT- of andere bètaopleiding op HBO- of WO-niveau (bijna) afgerond, maximaal één jaar werkervaring en bruist van ambitie. Je wilt niet alleen de beste IT-er zijn maar ook alles uit jezelf halen op persoonlijk vlak. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Samenwerken vind je vanzelfsprekend en je weet anderen te inspireren en te overtuigen. Ben je klantgericht, ondernemend en heb je een sterk analytisch vermogen? Verras je ons met vernieuwende ideeën? Dan is het Young Professional Programme IT een goede start van je IT-carrière bij de Rabobank.

Jouw ontwikkeling
Jouw persoonlijke en professionele groei staan bij ons hoog in het vaandel. Je ontdekt waar jouw talenten liggen en gaat die ook verder ontwikkelen. Daar krijg je alle ruimte voor. Naast de verschillende vakinhoudelijke trainingen, volg je ook workshops op het persoonlijk vlak zoals bijvoorbeeld op het gebied van overtuigen vanuit jouw eigen kracht en het geven van feedback. De nadruk ligt op ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel. Vanaf de start leer je van ervaren collega’s op de afdeling, maar ook van andere Young Professionals. Je krijgt alle kans om je te specialiseren en te verdiepen in de functie. Na het programma houdt jouw ontwikkeling natuurlijk niet op. We blijven je stimuleren en begeleiden in je verdere groei binnen Rabobank.

Solliciteren
Wacht niet langer en klik hier om te solliciteren.  

In het kort
- Een uitdagende IT-startfunctie binnen een collegiale werkomgeving
- Ontwikkeltraject op persoonlijk en professioneel vlak
- Begeleiding vanuit het management en door talent coaches
- Ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om door te groeien binnen de IT
- Flexibel werken: zelf balans creëren tussen werk en privé.

Op welke locatie je komt te werken hangt af van de functie waarin je start, maar dit zal vaak in Utrecht zijn. 

Kennismaken
Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden als IT-starter of IT-stagiaire bij de Rabobank? Wil je gewoon eens met ons kennismaken over wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Tamara van Amersfoort via Tamara.van.Amersfoort-Nolten@rabobank.nl


Programma’s
14 november 2013

Binnen het Young Professional Programme IT staan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal. Je ontdekt waar je talenten liggen en krijgt alle ruimte om deze te ontwikkelen.

Naast vakinhoudelijke trainingen (zoals Lean, Agile, ITIL en Prince2 en de Algemene Opleiding Bankbedrijf), zijn er ook vakinhoudelijke trainingen die je gaat volgen in het kader van je functie (dit kan voor applicatiebeheerders bijvoorbeeld een LINUX training zijn).

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling volg je trainingen die bijvoorbeeld ingaan op vragen zoals: hoe kom jij over op anderen, hoe geef je collega’s goede feedback, maar ook waar wil je als persoon zelf in groeien? Het introductieprogramma voor het Young Professional Programme IT start met een meerdaagse outdoor. Vervolgens krijg je acht trainingsdagen waarbij je elk kwartaal een blok van twee dagen volgt. Samen met jouw collega Young Professionals en de trainers ga je deze dagen onder andere aan de slag met hoe je overkomt op anderen. Dit vertaal je weer door naar leerdoelen voor de dagelijkse praktijk. Je begeleider en je collega Young Professionals helpen je hierbij door in tweegesprekken en intervisiegroepen casussen te bespreken. Daarnaast krijg je training over hoe je op een effectieve manier jouw ideeën kunt overbrengen aan collega’s, waarbij je actief oefent met onder andere een acteur.

Om je professionele en persoonlijke ontwikkeling een boost te geven, werk je tijdens het programma, samen met collega Young Professionals, aan twee Business Challenges, waarin je voor de klant een innovatieve oplossing bedenkt voor een complex probleem.

Tijdens het Young Professional Programme IT krijg je alle kans om je te specialiseren en te verdiepen in je vakgebied. Je bent betrokken bij uitdagende projecten, je bijt je vast in ingewikkelde gebruikersproblemen van onze klanten of je zorgt er samen met je team voor dat het eindproduct wordt geperfectioneerd.

Ook na het Young Professional Programme IT blijven we je stimuleren en begeleiden in je verdere groei binnen de IT en de Rabobank.


Programma’s
14 november 2013

Coen van Herpen
Coen van Herpen is 28 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Applicatiebeheerder binnen het Young Professional Programme IT. Coen vindt ICT bij de Rabobank heel divers en innovatief. Hij geniet ervan hier een bijdrage aan te mogen leveren.
Lees meer over Coen

Jos Boer
Jos Boer is 27 jaar oud en is, na zijn scriptie bij de Rabobank te hebben geschreven, sinds september 2012 werkzaam als Junior Technisch Projectleider binnen het Young Professional Programme IT. Jos is gefascineerd door de complexiteit van de ICT binnen de Rabobank.
Lees meer over Jos

Rienk van Ommen
Rienk van Ommen is 26 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Business Analist bij ADM Financieren Bedrijven, de afdeling die ICT ondersteuning biedt met de focus op bedrijfsfinancieringen voor zakelijke klanten. Rienk ziet de ICT-omgeving bij de Rabobank als complex en uniek.
Lees meer over Rienk

Robert Rap
Robert Rap is 29 jaar en werkt sinds april 2013 bij de Rabobank als Applicatie Beheerder Siebel binnen het Young Professional Programme IT. Hij waardeert dat hij binnen het Young Professional Programme IT de kans heeft gekregen om zichzelf beter te leren kennen.
Lees meer over Robert


Recruiters