U gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Deze website is geoptimaliseerd voor IE9 en hoger.
NL   EN  
 

In de media

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener. Actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In totaal werken er wereldwijd ruim 55.000 mensen in meer dan 43 landen voor zo’n 10 miljoen klanten.

De Rabobank komt regelmatig in het nieuws. Hieronder hebben wij de meest recente nieuwsberichten over de Rabobank als werkgever voor u op een rij gezet. 


Actueel
1 januari 2014

Rabobank nummer 2 in lijst populairste werkgevers
 
De Rabobank heeft zijn nummer-1-positie als populairste werkgever niet kunnen vasthouden. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Intermediair. Elk jaar laat het tijdschrift Intermediair het arbeidsimago van organisaties onderzoeken. Circa 4.000 hoogopgeleiden tot 45 jaar wordt gevraagd waar ze het liefst zouden werken. Ook mogen zij aangeven wat zij belangrijke aspecten vinden bij de keuze voor een werkgever.

De Rabobank voerde afgelopen vijf jaar de lijst aan, gevolgd door de andere twee vaste waarden uit deze top drie: Shell en Philips.

Trots

Dit jaar moet de bank in Shell haar meerdere erkennen. Wel is de Rabobank de nummer 1 in de specifieke lijst voor populairste werkgevers in de financiële sector. 'We zijn nummer 2 in het totaaloverzicht en nummer 1 van de sector. Dat zijn nog steeds scores om trots op te zijn', zegt Raşit Görgülü van Rabobank Nederland. 'Ik constateer dat er vanuit de arbeidsmarkt grote waardering blijft voor het werkgeverschap van de Rabobank. Dit ondanks een turbulent 2013 met veel publiciteit, versobering van de arbeidsvoorwaarden en reductie van het aantal banen.'
 
Aantrekkelijk
Görgülü concludeert dat het huidige arbeidsvoorwaardenpakket, de loopbaanmogelijkheden en de uitgangspunten van de bank blijven bijdragen aan aantrekkelijk werkgeverschap van de Rabobank. 'We blijven ons inspannen voor een aantrekkelijke werkomgeving.'
 
Ondertussen is de bank druk bezig om zich voor te bereiden op de toekomst, met behulp van interne programma's waarin virtueel klantcontact, participeren in de maatschappij en een open bedrijfscultuur centraal staan.

Meer informatie over het onderzoek kunt u hier lezen. 

Geplaatst 6 juni 2014De Rabobank werft ICT-ers op X-BOX
In een week waarin Nederlandse banken en instellingen overvallen werden door verschillende DDoS-aanvallen lanceerde de Rabobank een campagne waarin de Rabobank onder andere via een uiting op X-BOX werd gepositioneerd als aantrekkelijke ICT werkgever. Centraal stond de security case, een case waarin je ziet hoe je als ICT-er bij de Rabobank een DDoS-aanval afslaat. Het NOS Radio 1 journaal wijdde een nieuwsitem aan deze case, dit item is via de player hierboven te beluisteren... Lees verder