U gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Deze website is geoptimaliseerd voor IE9 en hoger.
NL   EN  
 

Rabobank trotse partner EuroPride 2016

Rabobank is dit jaar partner van Amsterdam Gay Pride/EuroPride 2016! 
Rabobank was zaterdag voor één dag Rainbowbank. De bank voer voor de eerste keer mee met de Canal Parade, de botenparade van de EuroPride in Amsterdam.


Events
20 juli 2016

'Iedereen moet binnen de Rabobank zichzelf kunnen zijn', zegt Ralf Dekker, bestuurslid Rabobank en voorzitter van de diversiteitsboard van de Rabobank. 'Net als in de Nederlandse samenleving is minstens 5 procent van de mensen die hier werken lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender (LHBT). Dan praat je over een paar duizend mensen. Daarom is de EuroPride een belangrijk evenement, dat een belangrijk deel vertegenwoordigt van onze populatie, zowel in personeel als in klanten.'

Rainbow
Rainbow is het LHBT-netwerk van de Rabobank. Onder de tachtig opvarenden waren veel leden van het netwerk aanwezig. Op de swingende klanken van de DJ en zangeres aan boord, voer de Rainbowbank-boot door de zonovergoten Prinsengracht langs een recordaantal toeschouwers. Rabobank maakte een videoregistratie van deze vaartocht.
'Door mee te varen tijdens de canal parade laten we zien dat de Rabobank diversiteit hoog in het vaandel heeft staan', zegt Rainbow-bestuurslid Roenee Hanssen. 
kijk ook eens op onze account op instagram https://www.instagram.com/p/BIxqBUmAoUf/

Europride
De Amsterdam Gay Pride wordt dit jaar omgedoopt tot EuroPride, waardoor het evenement nog grootser en internationaler wordt dan andere jaren. 'We zijn trots dat de Rabobank juist bij deze belangrijke editie vertegenwoordigd is.
'Partner zijn van EuroPride betekent meer dan alleen met een boot meevaren op de botenparade, zegt Rainbow-bestuurslid Cindy Weisscher. 'Tijdens het twee weken durende evenement zetten we de Rabobank neer als een diverse bank via uitingen in media en tijdens andere events, zoals bijvoorbeeld een roze kunstroute langs de Amsterdamse Rabobanken of deelname aan een Roze Swim of Run.' 

Diversiteit
Binnen de Rabobank wordt daarom veel aandacht besteed aan het samenstellen van een evenwichtiger medewerkersbestand. Het diversiteitsbeleid binnen de Rabobank heeft als doel dat alle verschillen tussen mensen optimaal benut worden, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt , dat alle talenten in gelijke mate kansen krijgen om zich te ontwikkelen in de organisatie en dat er dus niemand uitgesloten wordt.

Wij bieden een cultuur waarin medewerkers werken op basis van hun diverse kwaliteiten én talenten. We respecteren en waarderen verschillen. We geloven in diversiteit en de kracht die uitgaat van het bewust samenbrengen van verschillende perspectieven. Dit betekent ook dat wij ons inzetten voor acceptatie van diversiteit, voor onze eigen medewerkers, maar ook binnen de samenleving. We zijn ervan overtuigd dat daardoor onze dienstverlening beter aansluit op de wensen van klanten.