Brandweerwedstrijden, of moderne brandweermannen


Net zoals vrijwilligersorganisaties vrijwilligers nodig hebben om goed te functioneren, hebben professionele brandweerlieden ook mensen nodig om hen te helpen bij hun werk. En het zijn deze geweldige en nuttige helpers die we als een van de weinige landen ter wereld hebben met een vrijwillige brandweer.
hasičské auto
De eerste dergelijke brandweerkorpsen in de geschiedenis van ons land werden gevormd in het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, en we moeten dankbaar zijn dat ze vanaf die tijd tot op heden zijn blijven bestaan. Het is een van de weinige positieve dingen die in de republiek zijn blijven bestaan. Natuurlijk is de discipline door de eeuwen heen geëvolueerd, maar het maakt ook dat het werkt zoals het zou moeten werken.
Om deze groep vrijwilligers tenminste een kans op succes te geven, nemen teams soms deel aan sportevenementen die Fire Attack wedstrijden worden genoemd. Dit is misschien een nieuw concept voor je, dus laten we samen uitzoeken wat het is, wat de voorwaarden zijn, enz
.
De sleutel tot alles is een betrouwbaar team, een machine en de juiste uitrusting. Een team bestaat uit zeven leden, elk op een specifieke positie. Zo is er een trashers, een pitcher, een machinist, een backsman, een distributeur en twee blowers. Natuurlijk kan elk van hen fouten maken, maar als alles goed gaat, kunnen ze meestal tijden van rond de 18 seconden produceren.
De engineer is verantwoordelijk voor de auto en moet dingen controleren zoals de hoeveelheid benzine en olie die nodig is om het meeste vermogen te leveren. Het hele team werkt samen, wat bijvoorbeeld goed is voor het opbouwen van vriendschappen.
zásah hasičů
Voor een succesvolle start heb je, naast alles wat al genoemd is, ook de juiste uitrusting nodig, bestaande uit een trui, legging, tres schoenen of iets dergelijks, een riem en een helm. Als we ons direct richten op het shirt, is het de moeite waard om te vermelden dat het hele team een soort uniform heeft en dat lange mouwen worden aanbevolen voor de B-back positie
.
Deze discipline staat open voor zowel mannen als vrouwen, waarbij vrouwen voor mannen lopen, maar mannen niet voor vrouwen. Er zijn ook interessante regels met betrekking tot de lengte van het parcours, waarbij vrouwen meestal kortere afstanden lopen dan mannen.