Online


We gebruiken het woord online (lees \’online\’) elke dag, in ons hoofd en in gesprekken. Online betekent dat de persoon die we zoeken op dit moment verbonden is met de dienst en onze berichten onmiddellijk kan zien en beantwoorden. Veel mensen vragen zich tegenwoordig af of die persoon online is om hen te schrijven, of dat ze wachten op een belangrijk antwoord met betrekking tot hun relatie of familie. Meestal zijn we hier erg nerveus over, wachten we ongeduldig op het groene licht dat er iemand online is en wachten we vol ongeduld op een definitief antwoord van die persoon.
město za monitory
Online is dus echt een eng woord voor sommige mensen. Soms is het beter om offline te zijn dan online om bepaalde problemen te vermijden. Laten we eens kijken of er in de toekomst een slechter, of zelfs beter, woord zal worden uitgevonden om precies hetzelfde te beschrijven.
pracovní káva
Online betekent actief zijn, terwijl offline inactief zijn betekent. De termen online en offline worden al gebruikt voor veel diensten. Bijvoorbeeld bankbetalingen. Online betalingen worden onmiddellijk door de bank overgemaakt, terwijl offline betalingen met een bepaalde interval worden overgemaakt. Een keer per maand, een keer per week of met een ander interval.
Er is ook offline en online communicatie. Met Facebook Messenger, bijvoorbeeld, kunnen gebruikers zien of de andere persoon online is of niet, en direct antwoorden, met een emoji (smiley) of het hele bericht. De mogelijkheid om telefoongesprekken en videogesprekken te voeren is ook een groot voordeel. Offline communicatie heeft bijvoorbeeld betrekking op e-mails. Als je een e-mail verstuurt, weet je niet of de ander het heeft gezien, gelezen of wanneer hij het zal zien.
Wat zou er gebeuren als het internet plat ging en er plotseling niemand meer online was? Mensen zouden niet meer kunnen communiceren op de manier die ze nu gewend zijn en zouden andere manieren moeten vinden.