Hoe WhatsApp gebruiken op een computer of laptopJe hebt waarschijnlijk al gehoord van WhatsApp. Oorspronkelijk was het exclusief voor mobiele telefoons. Misschien is het daarom niet algemeen bekend dat het ook kan worden gebruikt op pc\’s en laptops.

whatsapp v mobilu

[WhatsApp gebruiken zonder mobiele telefoon kan heel leuk zijn. Het betekent niet alleen dat je je mobiele telefoon niet altijd bij je hoeft te hebben, maar het maakt typen ook comfortabeler en sneller dan met een traditioneel toetsenbord.

Bij het zoeken naar een manier om chats van een mobiele telefoon naar een computer over te zetten, zou de intuïtieve gedachte waarschijnlijk zijn om op zoek te gaan naar een programma om op de mobiele telefoon te installeren. Dit is echter nergens te vinden: er is een compleet andere oplossing genaamd WhatsApp Web

waarmee je chats kunt overbrengen van je mobiel naar je computer.

Zoals de naam al doet vermoeden, verstuurt het berichten via een webinterface. Je hebt al een webbrowser op je computer, dus je hoeft niets te installeren.

Het begint allemaal met het openen van web.whatsapp.com. Hier verschijnt een QR-code die moet worden gescand

met een mobiele telefoon waarop de applicatie is geïnstalleerd.

whatsapp a klávesnice

Er is geen externe toepassing nodig om QR-codes te scannen.

Het proces vervangt op een slimme manier het traditionele inloggen met een wachtwoord. Je account is gekoppeld aan een specifiek telefoonnummer, dus het scannen van de QR-code bewijst dat je er toegang toe hebt, en dus logt de webversie van dit chatprogramma je in met de juiste gebruikersnaam. Eenmaal voltooid, verschijnt er een mobiele app-achtige interface in je browser, waarmee je kunt chatten met vrienden en deelnemen aan groepsgesprekken.

Voordat je echter besluit om deze stap te nemen, is er één ding dat je moet weten. In het verleden is er een beveiligingslek gevonden in de service, die aanvallers konden misbruiken om in te breken in andermans accounts. Volgens een verklaring van de provider is dit echter al verholpen.