Oplichters op Facebook


Hoe moeilijk is het om in te breken in iemands account en zijn identiteit te gebruiken? lijkt misschien afkomstig te zijn van een van de honderden vrienden op Facebook. Maar in werkelijkheidis het een internetpiraatdie een account gebruikt dat wordt opgelicht. Deze oplichters doen zich gewoon voor als Facebook-vrienden.
žáby u počítače

Hoe ziet de zwendel eruit?

Česká spořitelna, of haar vertegenwoordigers, waarschuwen dat soortgelijke zwendel plaatsvindt ten koste van klanten. Een vertegenwoordiger beschreef hoe de fraudeurs aanvallen Via een gehackt account neemt de piraat contact op met een van de vriendenportefeuillesdie de persoon had die het Facebook-account had gestolen,en vraagt om hulpomdat zijn mobiele telefoon niet werkt of hij geen codes van zijn bank accepteert. De vertrouwende piraat wordt dan gevraagd om een SMS-bericht met een code naar de mobiele telefoon van de klant te sturen, van waaruit de klant de code doorstuurt naar de piraat. Het SMS-bericht met de verificatiecode is echter niet de piraat/persoon die zich voordoet als je vriend, maar de verificatiecode voor je account. Met andere woorden, deze fraudeur gebruikt de code die je stuurde om op je account te komen en alles op te nemen of tegoed te krijgen voor je account.

Wat moet je doen als je zo\’n bericht via Facebook ontvangt?

Beantwoord ze niet, hoe dan ook. Stuur ook geen sms-berichten. Piraten kunnen andere bankrekeningen aanvallen, maar ze kunnen ook andere financiële instellingen of spaarbanken aanvallen om je spaargeld terug te krijgen. Ze kunnen deze aanvallen ook proberen via andere sociale netwerken of via sms-berichten rechtstreeks vanaf een gestolen of gevonden mobiele telefoon. Vertrouw dergelijke berichten niet en wees op je hoede.
bezpečnost facebooku

Omdat alle vriendschappen op Facebook een virtuele realiteit zijn, maken verschillende piraten en fraudeurs misbruik van de anonimiteit die deze sociale netwerken creëren. Wees op je hoede voor mensen die je nog nooit persoonlijk hebt ontmoet en vertrouw geen persoonlijke informatie zoals namen, adressen, codes, wachtwoorden, enz.