Zijn peulvruchten het eten waard?


Een bondgenoot voor een goede gezondheid en een slanker figuur

Bonen hebben veel voedingsvoordelen. Vezels zijn een bestanddeel dat je een vol gevoel geeft, constipatie voorkomt, de suikerspiegel stabiliseert en het cholesterolgehalte verlaagt. Eiwit is ook een belangrijk bestanddeel van het lichaam en reguleert stofwisselingsprocessen. Verder bevatten peulvruchtenzaden grote hoeveelheden ijzer, wat essentieel is voor het goed functioneren van de immuunprocessen en het voorkomen van bloedarmoede. Peulvruchten zouden daarom een belangrijke plaats moeten innemen in ieders dieet. Daarom wordt aanbevolen om minstens twee keer per week peulvruchten te eten in plaats van vlees, bij voorkeur in combinatie met vitamine C-rijke rauwkost!Voor sommige mensen zijn peulvruchten onaanvaardbaar omdat ze een opgeblazen gevoel veroorzaken. Zeker, deze planten kunnen darmgas produceren, maar niet allemaal. Dit is een kwestie van individuele verschillen. Een beproefde methode om de onaangename effecten van het eten van peulvruchten te elimineren, is om de zaden enkele uren in water te laten weken.
Om de verteerbaarheid van de zaden te verhogen, is het de moeite waard om het water tijdens het koken een paar keer te verversen of een kleine hoeveelheid zuiveringszout toe te voegen. Kruiden die de spijsvertering bevorderen, zoals komijn, marjolein, tijm, gember en laurierblaadjes, kunnen ook helpen. Onthoud ook dat kleine linzen het makkelijkst te verteren zijn en soja het zwaarst. Soja moet worden gegeten in gefermenteerde vormen, zoals tofu, miso of tempeh.
pytle s fazolemi

Hoe kun je peulvruchten in je dieet opnemen? [Voeg linzen toe aan tomatensoepen en tomatensauzen.
2. Alle peulvruchten zijn heerlijk in stoofschotels en soepen. [Gekookte en gemengde peulvruchten vormen een geweldige basis voor gezonde sandwichpasta\’s. [Hoewel peulvruchten in blik worden verkocht, is het beter om ze zelf te koken. De conserven in peulvruchten bevatten veel zout. Als je echter voor bonen uit blik kiest, zeef dan de inhoud en was ze goed.