De winst van CEZ Group steeg met 16,7 miljard CZK


CEZ verbeterde zijn nettowinst alleen al in dit halfjaar met 21% j-o-j. De totale winst bedroeg meer dan 16,7 miljard CZK . Deze stijging was grotendeels te danken aan de speciale verkoop van MOL-aandelenen de Peacenice-appartementen. De resultaten werden bekendgemaakt in een persbericht van CEZ Group en overtroffen licht de eerdere verwachtingen van analisten.
jaderná elektrárna
Op basis van de eerste helft van het jaar kan CEZ ook verwachten dat de resultaten voor het hele jaar hoger zullen uitvallen. Volgens CFO Martin Novak zou de nettowinst kunnen stijgen tot19 miljardvan17 miljardverwacht.
Volgens Daniel Benes, CEO van de CEZ Group,zijn er geen significante wijzigingen in de prognose voor het jaar. Er is nog steeds een bepaalde mate van onzekerheid, maar die neemt af naarmate we dichter bij het einde van het jaar komen. Niets ongewoons,” zegt Benes. De nieuwe energiesector, waaronder zonne-energie en waterkracht, heeft een stijging van ongeveer een vijfde ten opzichte van vorig jaar gezien; het Duitse windmolenpark dat CEZ Group eind 2016 heeft gekocht, heeft ook een impact gehad op de groei. De lichte stijging van de elektriciteitsproductie van Roemeense windparken mag echter niet over het hoofd worden gezien. Het volume aardgas verkocht aan eindgebruikers moet ook worden meegerekend in de algemene stijging van de winst. Dit steeg met 28% ten opzichte van vorig jaar.
lopaty větrné elektrárny
In het Tsjechische distributiegebied van CEZ steeg het elektriciteitsverbruik met4,2%vergeleken met de eerste helft van het jaar. Groothandelsklanten stegen met 5%, terwijl huishoudensstegen met 3,8%
. De totale waarde van de aandelenverkoop van MOL bedroeg SEK 4,6 miljard, terwijl de nettowinst van het onroerend goed in Piesnice, Praag, SEK 1,1 miljard bedroeg.
Dankzij de 70% aandelen die de CEZ Group bezit, heeft de Tsjechische staat een meerderheidsbelang.