Elektromobiliteit dacia spring weerspiegelt Tsjechische koopkracht


Tot de ideale voertuigen die in Tsjechië worden aangeboden, behoort de Skoda Octavia Combi. Dit is een relatief betaalbare auto die het hele gezin mee kan nemen op uitstapjes of naar het vakantiehuis. Zijn goed uitgeruste binnenlandse productie heeft bijgedragen aan zijn populariteit. Om hem te kopen, hebben Tsjechische klanten ongeveer 20 modale salarissen nodig. Dit heeft de populariteit van het concurrerende merk Hyundai vergroot. Hoewel Hyundai betaalbaarder is, ligt de prijs nog steeds buiten het bereik van veel huishoudens. Daarom kiezen de meeste Tsjechen ervoor om een nieuwe auto te kopen bij een tweedehands autodealer. De meeste belangstelling gaat uit naar tweedehands auto\’s tot SEK 300 000.

Auto do zásuvky

Dit betekent dat het met de koopkracht van de meeste Tsjechische huishoudens mogelijk is om een auto te kopen voor maximaal 500 000 SEK, wat nog steeds optimistischer is dan realistisch in termen van koopkracht. Wat voor soort auto\’s biedt elektromobiliteit in deze prijsklasse? In deze prijsklasse wordt een ruime gezinsauto met voldoende actieradius en de mogelijkheid om van en naar het huisje of op het terrein te pendelen vaak vergeten. Gezien de koopkracht van Tsjechische klanten, wat moeten ze opgeven als ze vandaag overstappen op elektromobiliteit?Een betaalbare elektrische auto in deze prijsklasse is de Dacia Spring. Het is een stadsauto en misschien niet bedoeld voor gezinsgebruik, maar dat is niet het enige waar klanten zuinig mee moeten zijn als ze mobiel willen blijven: zijn beperkte actieradius van 230 km is voldoende voor in de stad, maar kan al op de grens liggen voor woon-werkverkeer. In het bijzonder kan een actieradius van 230 km in het echte leven te optimistisch zijn.

Autobarerie

Verder is de topsnelheid 125 km/u, de ruimte voor vier passagiers bescheiden en de bagageruimte slechts 290 liter. Als je dat accepteert, is de bodemvrijheid hoog en kun je tegen een meerprijs vijf jaar verlengde garantie en acht jaar/120 km accugarantie krijgen. Dit garandeert een accucapaciteit van minstens 75% tijdens de garantieperiode. Dit alles kost minder dan SEK 500.000. Wie niet tevreden is met de parameters van een dergelijke auto, moet extra betalen of het idee van een elektrische auto opgeven. Onder deze omstandigheden is het niet verrassend dat het aantal elektrische voertuigen in Tsjechië laag is.