Het geheim van een lange en betekenisvolle relatie


Het kan soms moeilijk lijken om een relatie altijd goed te laten functioneren. Veel mensen beweren dat ze vroeger meer tijd samen doorbrachten omdat ze meer konden waarderen wat ze hadden. Anderen zeggen dat het gewoon was omdat het moest. Het is echter onzin om een relatie koste wat het kost in stand te houden als maar één kant er moeite voor doet. Het heeft geen zin om je hele leven te lijden alleen maar om één punt te bewijzen. Maar het is ook dwaas om iets dat over een lange periode is opgebouwd te beëindigen omwille van je eigen ijdelheid. Als je van iemand houdt en de rest van je leven met hem of haar wilt doorbrengen, moet je soms op je tanden bijten. Wat is dan het geheim van een succesvolle langetermijnrelatie?

pár vaří

Eindeloze inspanning

Relaties gaan in eerste instantie over romantiek, plezier en toekomstplannen, maar uiteindelijk dooft de vonk en moet je blijven proberen om de vlam weer aan te wakkeren. Daarom moeten beide partners concessies doen en compromissen sluiten. Compromissen sluiten betekent echter niet zelfverloochening, je eigen dromen opgeven voor de ander, maar samen de beste manier vinden om beide partners in staat te stellen hun dromen waar te maken. Idealiter zouden we onze dromen moeten delen, maar dit is niet altijd mogelijk, dus we moeten rekening houden met de verlangens van de ander en niet te beperkend zijn. Geef je eigen doelen echter niet op. Dat leidt alleen maar tot frustratie en kan hoe dan ook het einde van de relatie betekenen.

lidé s kávou

Communicatie

Als alle pogingen tot communicatie eindigen in ruzie, dan is er waarschijnlijk ergens een probleem. Ja, je moet over het probleem praten, maar het belangrijkste is hoe je erover praat. Het heeft geen zin om de ander voortdurend te beledigen en te vernederen als hij je niet begrijpt. Probeer in te spelen op zijn golf en spreek op een manier die hij kan begrijpen. Als je nog steeds niet weet hoe, probeer hem dan een brief te schrijven. De brief moet niet beledigend zijn, maar eerder een poging tot verzoening.

Breng samen tijd door

En dit is heel belangrijk als je wilt dat de relatie blijft bestaan. Sommige mensen sporten graag met hun partner, anderen gaan graag naar cultuur.