Internet en informatie


Dit tijdperk wordt vooral gekenmerkt door informatie. Het is mogelijk om bijna elke soort informatie binnen enkele seconden te vindenen dit is alleen mogelijk met behulp van het internet. We zijn allemaal slaven van het internet. Het is mogelijk om verslaafd te raken aan het internet, maar de meeste mensen onderschatten de risico\’s.
prohlížení eshopu.jpg
We kunnen informatie in de juiste richting gebruiken. Informatie stelt ons in staat om onszelf te onderwijzen. Het internet is ook een hulpmiddel dat studenten kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een jaartaak te maken.
Het nadeel van deze informatie is dat verkeerde informatie zich snel kan verspreiden. Helaas lezen veel mensen informatie op internet achteloos en geloven het zonder na te denken of het op te zoeken op andere sites (zo is Brexit ontstaan). Helaas zijn mensen schapen en is het heel gemakkelijk om ze te overtuigen van iets dat niet waar is.
Hier zijn enkele voorbeelden van hoe het internet ons misleidt. Bijvoorbeeld artikelen die beweren dat vlees het gezondste voedsel is en dat vlees ongezond is en vol antibiotica zit die aan dieren worden gevoerd. Wat is de waarheid? Want elke dag veel vlees eten is niet gezond en omgekeerd.
blondýna s pc v posteli.jpg
Wij mensen leven in een internetbubbel. Computerintelligentie wordt steeds slimmer en eet ons langzaam maar zeker op. Jonge kinderen spelen computerspelletjes in plaats van op de speelplaats. Zelfs onze oma\’s en opa\’s lezen kranten op het internet in plaats van traditionele papieren kranten te kopen (niet om te zeggen dat dit verkeerd is – het regenwoud wordt tenminste beschermd).
Tot slot is er nog een opmerking te maken. Vandaag de dag kan bijna iedereen een artikel schrijven op het internet, dus je kunt niet elk woord dat je leest op het internet vertrouwen.