Kroon blijft verzwakken


de Tsjechische munt zal minder aantrekkelijk worden voor buitenlandse investeerders vanwege het lange termijn waardeverlies ten opzichte van de Euro. Aan het begin van de zevende maand daalde het met nog eens 12 centen.
De kroon staat al lang onder druk, en nu staat hij onder druk. Maar het is niet gebaseerd op lokale omstandigheden of op speciale rapporten uit ons land. Deskundigen op het gebied van de economische situatie zijn van mening dat deze algemene trend waarschijnlijk de kroon van de nationale munt in grote hoeveelheden zal houden en zal stoppen met het gebruik ervan voor investeringen.
americké dolary.jpg
Zoals gezegd, aan het begin van het jaar deed de kroon het goed en in 2018 bereikte hij zijn sterkste positie, omdat hij zijn hoogste waarde in 2-5 jaar bereikte. Het was 25,17 CZK / EUR. Echter, aan het begin van de 7e maand, de kroon verzwakte tot 26,16 CZK/EUR en, zoals je kunt zien, het was bijna Kroon in 5 maanden.
De situatie rond de Koruna wordt niet direct beïnvloed door bepaald nieuws uit onze regio, maar de ontwikkeling van de Koruna wordt beïnvloed door het besluit van de Tsjechische Nationale Bank om de ontwikkeling van de leningstarieven vanaf 2017-4 te voorkomen. Over het geheel genomen heeft de Tsjechische Nationale Bank de rente al met één procentpunt verhoogd tot één procent.
Bovendien kunt u ook de Amerikaanse dollar zien, die vorig jaar 2 CZK/USD waard was voor de kroon op 20,82 CZK/USD, maar nu was het 7 CZK/USD vanaf 1/22.343.
bankovky a drobné.jpg

Zoals economen dit jaar verwachten, is het pond aan het verzwakken. Niet alleen daalde de waarde van de kroon ten opzichte van de Euro, maar het daalde ook bijna 2 Kronen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De uitstroom van kapitaal uit de omgeving van kleine en opkomende markten begint op zichzelf te verschijnen, wat de kroon verder beïnvloedt.
Volgens de grootste deskundigen kan worden gezegd dat de waarde van de kroon ten opzichte van de Euro zal dalen en zal blijven dalen, zonder rekening te houden met de stijging van de bovengenoemde rentetarieven, aangezien de Tsjechische Nationale Bank niet in staat is om de effecten van externe invloeden te elimineren door de rentetarieven volledig te verhogen.