Meer bewegen, betere gezondheid


Vandaag de dag, nu de meeste mensen achter een computer werken of, omgekeerd, hard werken op een loopband, is de toename van ziekten die geassocieerd worden met een zittende levensstijl heel begrijpelijk. De epidemie breidt zich echter niet alleen uit naar volwassenen, maar ook naar kinderen, die het grootste deel van hun vrije tijd zittend voor de computer of televisie doorbrengen. Vandaag de dag hebben steeds meer minderjarigen overgewicht of obesitas, wat inderdaad alarmerend is. De remedie voor deze ziekte is echter heel eenvoudig: regelmatige lichaamsbeweging. Hoe meer je je lichaam beweegt, hoe meer je verschillende ziekten voorkomt. En hoe mooier je wordt.
Běh po pláži
Goed voor het versterken van de geest
Iedereen die ook maar een beetje aan sport heeft gedaan, weet heel goed dat lichaamsbeweging niet alleen goed is voor het versterken van het lichaam, maar ook voor het verbeteren van de geest. Natuurlijk is het doen van 500 sit-ups per dag geen garantie voor een onwankelbare geestelijke gezondheid.
Sportovní dráha
En hoewel sport kan worden gedaan als aanvullende behandeling, heeft het weinig effect op psychische aandoeningen. Maar denk niet dat angst, depressie of misschien schizofrenie zomaar de pan uit zullen rijzen. Regelmatige, gezonde lichaamsbeweging zal je echter weerbaarder maken tegen de mogelijkheid dat deze ziekten zich manifesteren.
Boty pro běh
Wat moet ik bewegen?
Maar hoe kun je tegelijkertijd je lichaam en geest versterken? Er is een heel breed scala aan sportactiviteiten die je kunt doen. Als je een beginner bent, moet je het nooit overdrijven, en je moet het minder vaak doen, in plaats van veel en weinig tegelijk. Fietsen is ideaal, en er zijn manieren om er zelf een te maken in de vorm van loopbanden. Fietsen is in dit opzicht minder effectief dan hardlopen, dat de kuiten overbelast en de spieren uit balans brengt. Als versterkende oefening werkt het lichaam alleen vanaf het begin. Dit betekent squats, push-ups of planken om de middenspieren te versterken.