Problemen met lenenHet leven kent vele valkuilen. En de meest voorkomende is niet genoeg geld krijgen. Soms is het een triviale zaak die je gemakkelijk kunt oplossen, maar soms is het iets heel belangrijks waar je niet zonder kunt. In dat geval moet er een lening voor worden afgesloten.

mince za domkem

De meest logische optie is om naar de bank te gaan en hen te vragen het te regelen. Tenminste, als de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing – lenen van een dierbare – mislukt.

Men gaat dus naar zo\’n bank, legt de kaarten op tafel en laat zich controleren. Want hoewel ze de oude inschrijvingen in het eerder genoemde debiteurenregister misschien al lang vergeten zijn en de tijd sindsdien verstreken is, vergeten ze het register niet. Het register vergeet niet. Evenmin zullen de banken vergeven.

Banken eisen van aanvragers dat ze solvabel en betrouwbaar zijn en letterlijk zo zuiver als een lelie.

Zelfs als ze dan zweren dat ze niet van plan zijn om oude fouten te herhalen, zelfs als ze plechtig beloven om trouw te zijn aan alles en de lening op tijd en zonder problemen terug te betalen, zullen mensen terugdeinzen.
stříška nad domkem

En wat dan? Ze proberen dat oude stigma uit te wissen. Ze vragen om meer en meer zegeningen in de hoop dat het misschien de harten van de verstokte bankiers zal verzachten.

Natuurlijk kunnen ze dat ook proberen, maar in de meeste gevallen zou dat alleen maar tijd- en energieverspilling zijn. Want ze hebben hun mening over hem al klaar en het is niet gemakkelijk om iemand te overtuigen van gedachten te veranderen.

Het is gemakkelijker, in feite veel gemakkelijker, om ergens anders heen te gaan. Bij voorkeur een niet-bancaire financiële instelling, die bijvoorbeeld dit soort

Amerikaanse hypotheek aanbiedt.

.

[54] Hier wordt niet fundamenteel in het verleden van de persoon gedoken, noch wordt onderzocht of het duidelijk is dat de persoon voldoende en op lange termijn stabiele inkomsten heeft om het geleende geld terug te betalen, en wordt zelfs een oogje dichtgeknepen voor zijn ongelukkige inschrijving in het debiteurenregister.

Dat komt omdat ze hier anders worden behandeld.

Hier, in plaats van bijvoorbeeld een schoenmaker, verpandt de man een van zijn eigendommen om het ontbrekende geld vrij te maken. Het heeft ook een bankachtige rente, een veel langere aflossingsperiode en lagere aflossingen.

En het loont.
.