Veilig zwemmen voor jou en je dierbarenVeel mensen denken dat het hebben van een zwembad in hun tuin een enorme winst is. Natuurlijk is dat tot op zekere hoogte waar. Je kunt gaan zwemmen wanneer je maar wilt en je hoeft er niet voor te reizen. Maar aan de andere kant is het hard werken om het zwembadwater schoon te houden. Als het zwembadwater niet schoon wordt gehouden, lopen zwemmers kans op vervelende uitslag. Bacteriën kunnen zich namelijk razendsnel verspreiden in water dat niet gedesinfecteerd is, vooral als er veel stoom is. Daarom moet je elke keer als je aan je zwembad denkt, denken aan de laatste keer dat je ziektekiemen hebt verwijderd.
pes před bazénem
Een van de meest effectieve ontsmettingsmiddelen voor zwembaden is ongetwijfeld chloorshock . Chloorshock heeft echter één klein, maar misschien essentieel, nadeel voor sommige mensen. Een paar procent van de mensen is overgevoelig voor chloor en chloorproducten en de symptomen kunnen zich op verschillende manieren uiten, meestal in de vorm van vlekken op de huid of rode bindvliezen. Als deze symptomen zich voordoen tijdens het baden, moet een ander badproduct worden gekozen dat zachter is voor de huid. Producten met actieve zuurstof of zeezout kunnen worden gebruikt. Maar alleen als er een solonisatie-eenheid wordt gebruikt. Gewoon zout in zakken toevoegen aan water is niet genoeg, hoe goed het zout ook is.
dekorace bazénu

Juiste pH
.
Er is echter nog een andere factor om rekening mee te houden bij het verwijderen van bacteriën: de pH moet rond de 6,8-7,2 worden gehouden. Meer of minder is niet wenselijk. Zowel alkalisch als zuur water creëert omstandigheden die bevorderlijk zijn voor de groei van bacteriën, zelfs met adequate ontsmettingsmiddelen. Natuurlijk kunnen er extra ontsmettingsmiddelen worden toegevoegd, maar dit is noch effectief noch economisch.