Wat gember kan doen


Je kunt veel interessante informatie over gember lezen, waarvan een deel niet erg toegankelijk is voor degenen die de voorkeur geven aan mainstream media
Wat je misschien niet weet over gember:
kus zázvoru

7Gember zoutzuur
.
De oude Egyptenaren wisten al dat een lang leven sterk beïnvloed werd door veel slaap, regeneratie, stressvermindering en een goede spijsvertering. Waar ze de meeste aandacht aan besteedden was het vermogen om de eerder genoemde voedingsmiddelen efficiënt te verteren. De ongeschreven regel was \’leef zolang je maag genoeg zoutzuur kan produceren\’.
In relatief hoge concentraties (het maagzuur van katten en honden kan bijvoorbeeld gemakkelijk tapijt etsen) vernietigt deze chemische stof ziekteverwekkende organismen terwijl het een reeks stofwisselingsprocessen in gang zet die voedsel afbreken tot de samenstellende elementen. Tegenstanders kunnen beweren dat maagzweren worden veroorzaakt door een overmaat van dit zuur, maar de oorzaak van maagzweer is in de eerste plaats het onvermogen van het slijmvlies om beschermend slijm te produceren, wat gerelateerd is aan het wegnemen van de oorzaak, d.w.z. stress en voedingstekorten, d.w.z. het dieet zelf.
Gember is een natuurlijk middel dat de productie van HCl in de maag bevordert, waardoor het spijsverteringsproces wordt vergemakkelijkt, evenals de bloedtoevoer naar het slijmvlies en een betere afscheiding van beschermend slijm. De dosering en toediening moeten echter in acht worden genomen. Vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde verwarmt het de weefsels zeer sterk en moet daarom zeer voorzichtig behandeld worden.
hokkaido polévka

Kurkuma [20]
Het heeft een kenmerkend aroma en smaak, is een bestanddeel van currykruiden en wordt gekenmerkt door zijn gele en oranje kleur. Kurkuma is een soort gember met vergelijkbare eigenschappen. Het is geschikt voor soepen, sauzen, vlees- en vleesloze gerechten en de voordelen worden vooral gewaardeerd bij regelmatig gebruik. De populariteit is de laatste jaren snel gegroeid, omdat mensen zich steeds meer richten op natuurlijke geneeswijzen en eetgewoonten.