wie spaart, 3 hebben voor


te veel gevoel voor licht, of omgekeerd, duisternis is niet ongewoon. Onderzoek toont aan dat gebrek aan licht de efficiëntie van mensen vermindert. We hebben licht nodig om te leven, zowel natuurlijk als kunstmatig. Vooral op werkplekken waar we een paar uur per dag doorbrengen, is goedeverlichtingdirect noodzakelijk.maar ook hier mag er geen onnodige verlichting zijn en dus een hoger energieverbruik. Om thuis en op het werk tevreden te zijn, heb je onder andere voldoende licht van goede kwaliteit nodig.
žárovka v ruce.jpg
als het licht van de dag
U kunt genieten van natuurlijk licht van de lente tot de herfst het grootste deel van de dag. De vermindering ervan gaat gepaard met het begin van de winter en het verkorten van de dag. Dan komt kunstlicht. Omdat we meer dan 1 op de 4 minuten van 3 dagen binnenshuis doorbrengen, is licht zo belangrijk voor ons dat het een positief effect heeft op onze psyche en ons mentaal welzijn en het behoud van onze bioritmes beïnvloedt.
Een waardevolle vervanging voor gewoon zonlicht is het dakraam, een zeer effectieve bron van verlichting, die vooral wordt gewaardeerd door bedrijven die actief zijn in steeds grotere gebouwen. Bovendien is deze verlichtingsmethode energiebesparend, dus er is ook een wenselijke besparing van elektriciteit.
Het voordeel van dit type verlichting is het effect van licht op een groot gebied, zodat het meer plaatsen kan bedekken dan natuurlijk licht dat door Ramen doordringt.
let robota.jpg
niet alleen op het plafond, maar ook op de grond.
Meestal wordt de verlichting op het plafond geplaatst, maar de uitzondering is ook de locatie van de vloer, de vloer trekt energie uit de zonnepanelen, is waterbestendig, gaat aan wanneer het begint te verduisteren.Dit type gebouw is niet geschikt, maar vergeet niet dat het ook noodzakelijk is om het gebouw comfortabel en veilig binnen te gaan, dus deze methode wordt gebruikt om opritten en trottoirs te verlichten.
.