Algemene schoonmaak


Als het woord wordt uitgesproken, verdelen mensen zich in twee denkbeeldige kampen. Sommigen kruipen door hun tanden, terwijl anderen er naar uitkijken om eindelijk hun lichaam in beweging te krijgen en hun flat weer als een kooi te laten aanvoelen. In de meeste huishoudens wordt vaak een algemene schoonmaak uitgevoerd, vooral voor de kerstvakantie en met Pasen.

sada na vytírání

Tot welke groep ze ook behoren, ze zouden blij zijn met de mogelijkheid om het werk gemakkelijker te maken. Dit betekent niet dat je gespecialiseerde aannemers moet uitnodigen, want zelfs de meest chagrijnige persoon heeft baat bij een dergelijke schoonmaakactie. Weet je wat de endorfine doet die vrijkomt bij lichaamsbeweging? Het is letterlijk een wonder. Het kan schoonmaken leuker maken.
rozprašovací nádoby

Azijn – wonderazijn. Niet dat we het lekker vinden ruiken, maar het is een welkom hulpmiddel als het goed geventileerd wordt. Vergeet dure producten en was ramen (of kozijnen) met azijnwater. Het veegt gemakkelijk weg met een rubberen trekker en laat nergens vlekken achter. Azijn is ideaal voor het schoonmaken van gootstenen, baden, toiletten, tegels en vloertegels. Het verwijdert effectief kalk en desinfecteert tegelijkertijd oppervlakken. Azijn is trouwens ideaal voor het desinfecteren van snijplanken in de keuken.

Afval – Bakpoeder in combinatie met azijnzuur is een uitstekende manier om etensresten schoon te maken. Je hoeft geen dure speciale \’mollen\’ te kopen, heel gewone chemicaliën zijn voldoende.

Borstels en kammen – Tijdens de algemene schoonmaak moet er aandacht worden besteed aan borstels en kammen. Los dit walgelijke mengsel een nacht op in een bak met water en waspoeder.
voda ve vysavači

Tegels – niet wassen met water en afwasmiddel. Maak een oplossing van 2 liter water en 8 theelepels krijt (of gewoon schoolkrijt geraspt op een rasp). Breng dit met toiletpapier aan op de tegels (of stoeptegel) en wrijf het na droging uit met een droge doek.