Beloon jezelf met een digitale detox!


s Ochtends worden we gewekt door het gezoem van onze mobiele telefoon en we grijpen ernaar zodra het eerste belletje rinkelt. Dan rollen de individuele updates voor onze ogen binnen. Instagram geeft ons een overzicht van de meest interessante verhalen, Facebook vertelt ons welke van onze vrienden een nieuwe status of een foto van hun kinderen heeft toegevoegd en we kunnen zelfs het laatste nieuws van onze vrienden op hun Facebookpagina zien. Missen we ooit de tijd dat het internet nog in de kinderschoenen stond en de telefoon alleen in onze verre verbeelding beschikbaar was? Waarschijnlijk hebben we dat allemaal wel eens.
laptop tablet sluchátka
Als technologie in je hoofd blijft hangen,doe dan een digitale detox voor een paar dagen en ga offline! In het begin zul je de drang hebben om constant op je telefoon te kijken of door e-mails te scrollen, maar na een paar dagen zul je je heel gelukkig voelen, je emoties opladen en je hersenen een pauze geven. Opeens zul je beseffen dat je veel tijd over hebt en dat je de kans krijgt om na te denken over je dromen en avonturen. Weet je hoe je offline kunt gaan?
žena drží chytrý telefon
1.Telefoon
.
Pak je mobiele telefoon niet op weg naar je werk of naar school. Doe in plaats daarvan interessante lectuur die je op de been houdt. Hou je van marketing of memoires?
2. geluid
.
Zet ringtones en alle geluiden die bij je mobiele telefoon of laptop horen uit. Zo vermijd je constante meldingen van nieuwe statussen of inkomende e-mails. Zorg ervoor dat er geen radio of televisie op de achtergrond speelt. Wees je bewust van je lichaam en je omgeving.
3. Slaap zacht .
Leg voordat je naar bed gaat je mobiele telefoon weg en zet hem uit – wie zegt dat je 24 uur per dag bereikbaar moet zijn? Natuurlijk zijn sommige beroepen (politie, ambulance, brandweer) uitzonderingen. Laat niets je slaap verstoren. Je zult je \’s ochtends roze voelen, je goed voelen in je slaap en straks heb je een geweldige dag voor de boeg.
4.Familie
.
Wees niet bang om de hele familie te betrekken bij je digitale detox! Maak samen een wandeling of weekendtocht, speel bordspelletjes in het vakantiehuisje of bezoek samen een bejaardentehuis. Je doet niet alleen jezelf een plezier, maar ook een goede daad. Probeer het eens!