Er is niets meer vegetarisch dan een vegetariër


Dit tijdperk kan letterlijk worden beschreven als een voorkeur voor alternatieve voedingsstijlen. Wat onze voorouders zich een paar decennia geleden niet eens konden voorstellen, is nu de norm. Het heeft lang geduurd voordat de samenleving gewend was aan de term vegetarisch, en later veganistisch, en het verschil herkende. Vegetarisme verwijst naar een vleesvrij dieet, terwijl veganisme verwijst naar het eten van alle dierlijke producten, d.w.z. melk, boter, vlees, melk, eieren, enz. Het probleem ontstaat echter wanneer vegetarisme zich begint te differentiëren in verschillende andere varianten. Laten we ze samen bekijken en uitleggen wat ze eigenlijk zijn.Nápis vegetarián

  • Lacto-vegetariër – Mensen met een hoog cholesterolgehalte nemen het vaakst deze stijl aan, waardoor ze bijvoorbeeld minder risico lopen op hartaandoeningen. Er wordt geen vlees, vis of eieren gegeten. Zuivelproducten vormen het hoofdbestanddeel. Dit dieet wordt daarom ook wel het plantaardige zuiveldieet genoemd. Daarom zijn hun borden voornamelijk gevuld met groenten, peulvruchten, kiemen, granen, alle zuivelproducten en fruit.
  • Ovo-Vegetarisch – Deze naam kan een beetje misleidend zijn. Ga er dus niet van uit dat het vegetariërs zijn die zich voornamelijk richten op het eten van fruit. Ze zouden waarschijnlijk wat vrolijker worden als ik je vertelde dat ze zichzelf in het Engels eggetarians noemen. Deze mensen sluiten alle dierlijke producten uit hun dieet. De enige uitzondering zijn eieren. Wereldwijd is dit echter niet de meest representatieve stijl van vegetarisme.
  • Lacto-vegetariërOvo-vegetariër – Het ontdekken van een combinatie van de vorige twee stijlen is zeker geen probleem. Zo zijn zowel zuivel als eieren toegestaan. In Westerse landen is deze dieetstijl erg populair.
  • Frutarisme –Frutarisme is de strengste van de bovengenoemde stijlen. Het heeft nog striktere grenzen dan vegetarisme. Het sluit dierlijke producten, maar ook peulvruchten en granen uit. Wat eten ze dan, vraag je je misschien af? Het dieet is niet zo gevarieerd. Het bestaat uit fruit (zowel vers als gedroogd), olijfolie, noten, zaden en honing.

Ovoce a zelenina

  • Semi-vegetariërs – zij wijzen bepaalde soorten vlees af, d.w.z. alleen rood vlees.
  • Pesco-vegetariërs – Het laatstgenoemde type vegetariër verwerpt alle soorten vlees behalve vis. Ze weigeren echter geen zuivelproducten en eieren.