Fair play is niet alleen een lege zin


niemand twijfelt eraan dat de regels van “fair play” niet alleen in de sport moeten worden nageleefd. Dit is niet altijd het geval, dus de demonstratie van deze regel wordt grotendeels gewaardeerd en erkend. daarom moet de basis van sportcompetitie de naleving van de regels in alle opzichten zijn.

několik závodních jachet na moři

  • Maar sommige spelers kwamen in een situatie die de regel een stap verder bracht.
  • In een situatie waarin ze een keuze hadden.

    • ze handhaven echt fair play en gooien bijvoorbeeld een goede plaatsing of de mogelijkheid om te winnen weg, of draaien hun hoofd om en doen alsof ze de problemen van hun sportcollega \’ s niet zien.

Deze regel is geenszins modern, maar het dateert uit het oude Griekenland, toen moed en gelijkheid van actie beter waren dan de mogelijkheid van overwinning op de Olympische Spelen. Dit element kwam later aan de wieg van de middeleeuwse ridders. Hun code verbood hen om te profiteren van de zwakte of misleiding van hun tegenstander.

Eerlijke handel ten koste van de overwinning

Een van de beroemde racers die een gevoel voor fair play hebben is Lawrence Lemieux. Op de Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoul, concurreerde hij op de 2e plaats op een jacht. Toen hij merkte de ernstige moeilijkheden van een Singapore racer die ging om te helpen, gooide hij alles weg.

  • De race voor hem gaat door tot het reddingsschip arriveert.
  • Hij eindigt de race op de elfde plaats.

závody v biatlonu
In plaats van de Olympische medaille, won hij de Pierre de Coubertin Fair Play Award.mooie voorbeelden van eerlijke handel zijn ook te vinden in onze atleten. In de race in Pokrjka, Slovenië, onze Gabriela Kokarova per ongeluk stapte op de ski \’ s van haar rivaal Miriam Gessner.toen viel ze.

  • Bij de finish liet Gabriella Miriam voor haar en gaf haar de eerste plaats.
  • Het was een mooi gebaar waar ze zich voor wilde verontschuldigen.
  • Een gebaar dat des te zwaarder weegt dat een ongewenste affaire duidelijk niet te veel kijkers ziet. 

.