Keto dieet


Er zijn tegenwoordig zoveel dieetstijlen en diëten beschikbaar dat het erg moeilijk kan zijn om de juiste voor jou te kiezen. Vandaag laten we je kennismaken met het keto dieet, dat tegenwoordig erg populair is. [Het keto dieet is erg populair onder beroemdheden. De basis van dit dieet is om koolhydraten drastisch te verminderen en juist meer natuurlijke vetten te consumeren. Suiker is niet goed voor je. Suiker is verslavend, veroorzaakt veel gezondheidscomplicaties en hoopt zich uiteindelijk op in vetcellen.

Ovoce, zelenina, žampiony, keto dieta.

Suikerverslaving is net als elke andere verslaving. Als je besluit om te stoppen met suiker, kun je verwachten dat je lichaam terug zal vechten. Tijdens de eerste paar dagen van het keto-dieet kun je last krijgen van wat bekend staat als koolhydratengriep of suikergriep. Wees niet bang. Het lichaam wil geen verslaving, drugs of suiker opgeven.

Hoe uit de koolhydratengriep zich? Vermoeidheid, nervositeit, misselijkheid, hoofdpijn, dorst, gebrek aan energie. Je hoeft je geen zorgen te maken over koolhydratengriep, want het duurt maar een paar dagen. Dit symptoom duurt maar een paar dagen, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Wat gebeurt er met het lichaam tijdens het keto-dieet? Suiker verdwijnt geleidelijk uit de bloedbaan en het lichaam moet zijn energie ergens anders vandaan halen. Deze toestand wordt ketose genoemd. In ketose produceert de lever zogenaamde ketonlichamen. Met dit dieet wordt het lichaam weer gezond en harmonieus en ontgift het geleidelijk alle giftige stoffen en suikers.
Zelenina, ovoce, keto dieta.

Welke voedingsmiddelen zijn geschikt voor het keto dieet? Eiwit en proteïne zijn belangrijk in het keto-dieet en worden uit vlees en eieren gehaald. Zeevruchten kunnen ook worden geconsumeerd. Vervolgens zijn groenten en fruit belangrijk. Zowel groenten als fruit moeten laag in koolhydraten zijn. Noten, amandelen en plantaardige vetten moeten ook worden geconsumeerd. Vette zuivelproducten moeten ook worden geconsumeerd.

Welke voedingsmiddelen mogen niet worden gegeten? Zoet brood, pasta, rijst en andere bijgerechten mogen niet worden gegeten. Gezoet, kunstmatig voedsel mag ook niet worden gegeten. Drink geen alcohol, sappen of vruchtensap. Drink alleen water en kruidenthee. Ook mag er geen vetarm voedsel worden gegeten.

Het keto dieet verandert de manier waarop je over eten denkt. Deze manier van eten herstelt je gezondheid en maakt je sterker en vol energie.