Geurbestrijding in de auto


Het is van vitaal belang om je auto netjes te houden. Was regelmatig allerlei vuil af en zorg ervoor dat de auto altijd vrij is van geurtjes. Het is echter niet genoeg om alles uit te roken. Naast schoonmaken kun je ook kiezen voor autogeuren.

interiér nissanu

Geparfumeerd hout

Misschien wel de oudste autogeur in de geschiedenis is geparfumeerd hout. Dit wordt achter de achteruitkijkspiegel gehangen. De duurzaamheid is beperkt, maar dat is niet het enige nadeel. Een tweede en ernstiger nadeel is dat de geur aanvankelijk te sterk is en geleidelijk vervaagt en bijna onmerkbaar wordt. Veel mensen lossen dit op door de geurwikkels te verscheuren en de boom in lelijk plastic te hangen. Ja, op dat moment wordt het effect van de geur verpest door het uiterlijk.

USB diffusers

Net als huisgeuren worden autogeuren al op een zeer geavanceerde elektronische manier gemaakt. In dit geval is het een verstuiver die wordt aangesloten op de USB. Deze aansluiting kan worden gevonden op de autoradio of op de sigarettenaansteker. De gebruiker hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de geur wordt geleidelijk verspreid tijdens het rijden. In de praktijk werkt het volgens hetzelfde principe als een huishoudelijke diffuser, die volledig automatisch werkt.

Ventilatorgeur

Je kent ze wel. Het zijn figuren, figuurtjes en moderne vormen in verschillende vormen en maten die eenvoudig in de centrale ventilator van de auto klikken. Wanneer de auto wordt verwarmd of geventileerd, stroomt de lucht over de gevormde geuren, waardoor hun essentie vrijkomt. Nogmaals, dit geldt niet als de auto stilstaat.
éterický olej

Autoparfum

Vrouwen en zelfs mannen gebruiken soms hun eigen parfum om het interieur van hun auto te begeuren. Vergeet het maar, want er bestaan parfums die speciaal voor auto\’s zijn ontworpen. Koop gewoon een flesje en spuit het in de auto of op een specifieke plek om de auto te laten ruiken zoals jij dat wilt.

Hou je van de geur van gummibeertjes? Geen probleem, koop gewoon een geurdoosje dat in de bekerhouder van je auto past. Gebruik het geperforeerde deksel om de sterkte van de geur te regelen. Het doosje gaat net zo lang mee als de geurboom en kan een paar weken tot in totaal vier maanden meegaan. Het hangt ervan af hoe het doosje wordt geopend. Het voordeel is dat als iemand de geur niet lekker of aanstootgevend vindt, hij het doosje gewoon kan sluiten en er na het drogen geen geur meer is.