Het betere dieet


Mijn levensstijl was niet altijd zo perfect als nu. Vroeger leefde ik voornamelijk van wat ik thuis had. Ook zouden veel gezondheidsassistentpoppen waarschijnlijk doordraaien als ze zagen wat ik allemaal kocht. En ik denk dat zelfs dokters hun handen naar me zouden opsteken. Omdat ik zo ongezond at, was zelfs mijn levensstijl heel slecht, en na verloop van tijd begon ik me daar zorgen over te maken. Tenzij je een diëtist krijgt om je te begeleiden in je levensstijl, is er geen levensstijl die daarbij past, want toen ik 15 of 17 was, leek ik wel een ballybook. Ik zag eruit alsof ik in \’Underpants\’ speelde. Het was dus duidelijk dat de levensstijl niet zou blijven duren. Het was niet alleen lelijk om naar te kijken, het was ook ongezond. Ik denk dat overgewicht, een slechte levensstijl, slechte gewoontes in het algemeen, je leven verkorten op het verkeerde moment.

I děti musí žít lépe.

En het verkort niet alleen het leven, het maakt het leven ook onaangenaam. Ik denk dat mensen met ernstig overgewicht afscheid kunnen nemen van sport. Want als je ernstig zwaarlijvig bent, kun je bijvoorbeeld niet hardlopen of voetballen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vond dat vervelend. Dus toen ik in de twintig was, besloot ik dat ik mijn levensstijl moest veranderen.

Už žiji zdravě.

En ik begon het dag voor dag te doen. Ik ontmoette een levenscoach en een voedingsdeskundige. Het is nu negen jaar geleden en mijn levensstijl is al geweldig. Ik ben 17 kilo afgevallen en ik voel me zoveel beter. Ik heb veel vrienden gemaakt die in dezelfde situatie zitten en we steunen elkaar allemaal en genieten van elkaars gezelschap. We gaan ook elk jaar samen op vakantie, dus je kunt je voorstellen dat we het heel gezellig hebben en er een gezonde levensstijl op na houden. En beoefenen jullie een levensstijl die volgens jullie een betere manier van leven is? We hebben allemaal wel iets dat we op onze eigen manier doen.