Hoe bereid je je tuin voor op de winter? Dat is gemakkelijk.


De herfst is nog niet echt in je tuin aangekomen, maar de zomer in India is al voorbij. Elke tuinier veegt afgevallen bladeren op, harkt ze aan en brengt ze naar de composthoop. Alle eenjarigen worden uit de tuin en van het balkon verwijderd, omdat ze de winter toch niet zullen overleven. Ook bladverliezende vaste planten moeten tot de grond worden teruggesnoeid en de meer kwetsbare planten moeten worden bedekt met graszoden. Knolgewassen zoals goudsbloemen, begonia\’s en dahlia\’s moeten daarentegen uit de grond worden gehaald omdat ze niet kunnen overwinteren. Eenmaal verwijderd, moeten ze een paar weken drogen voordat ze in met zand gevulde bakken worden geplaatst.
hlávka zelí
Struiken die hun bladeren hebben verloren moeten diep worden gesnoeid en uitgedund. Als je het niet zeker weet, maak dan een afspraak met een boom- en struiksnoeispecialist. Bind dwergconiferen vast om te voorkomen dat takken breken door sneeuw en wind. Het gewicht van sneeuw zal takken doen breken, dus een goede manier om de boom te beschermen is door hem vast te binden aan een strak gedraaide tak. Als je een vijver hebt, maak de vijver dan vrij van afgevallen bladeren, verwijder puin en koppel alle slangen los die door de vorst beschadigd kunnen zijn. Waterplanten zoals waterlelies moeten uit ondiepe of kleine vijvers worden verwijderd en in de kelder worden opgeslagen om te overwinteren.
zasněžené rostliny
Balkonplanten en bloeiende planten moeten worden geïsoleerd of verplaatst naar een vorstvrije ruimte. Als zo\’n plek echter niet beschikbaar is, is één advies. Wikkel bloemzaailingen in kokosmatten en petites. Bedek groenblijvers met stro en plastic, maar vergeet niet om ze minstens één keer per week water te geven. De laatste stap is om de groentekwekerij te bemesten en de hoeveelheid Compost, goed verrotte mest of paardenmest zijn geschikt. De laatste groenten die nog tegen de kou kunnen, zoals broccoli en bloemkool, moeten worden afgedekt met vliesdoek. Spruitjes daarentegen zijn winterhard en kunnen gemakkelijk buiten overwinteren.