hoe relaties gedijen tijdens het coronavirus-Tijdperk.


Sommige mensen lijken misschien geen vriendschappelijke of familierelaties te willen in het Coronavirustijdperk. Sommigen zijn bang voor contact met anderen, anderen mogen elkaar niet ontmoeten, dus mensen vragen niet eens om een ontmoeting. Daarnaast is het restaurant gesloten, waar je kunt gaan voor een biertje, bespreken met vrienden, bespreken met wie wat er is gebeurd, jezelf ontlasten, herinneren aan de grootste familie ontmoeten, en niet alles. In de regel zijn ouderen bang voor ziekten en infecties in deze donkere herfstdagen vol sneeuw, een verblijf in de stilte en rust van het huis. Je zult niet langer een groep mensen zien die plezier hebben op straat. Mensen zijn gewend elkaar de hand te schudden en elkaar te begroeten. De tijd van vandaag laat je alleen zien vanuit andere ogen die van onder de sluier gluren. Er is geen uitdrukking op het gezicht en de ontmoeting wordt op de een of andere manier “afgesneden” omdat het niet langer mogelijk is om de gedachten van de andere persoon te volgen en te doen vanuit de beweging van het lichaam.

muž hledí z okna na vir korony

Jongeren tonen hun kleinkinderen aan hun grootouders via Skype of andere sociale profielen, en plotseling begrijpen we dat zelfs sociale profielen die soms zo vervloekt zijn, nuttig kunnen zijn. Zelfs grootouders en ouders zijn niet verstoken van de verhalen van jonge mensen en ontmoeten elkaar in ieder geval niet in de virtuele wereld. Of je kunt aan de telefoon praten als je elkaar ontmoet. Moderne technologie is niet altijd verdoemd. Soms, vooral in deze trieste tijd, kun je op zijn minst een virtuele vergadering regelen.

samotná žena s rouškou na obličeji

Maar het leert ons ook iets over perceptie. Wanneer we een vriend ontmoeten-natuurlijk op de aanbevolen afstand-kunnen we zijn ogen sluiten. Of ze nu fronsen, stralen van vreugde, verdrietig of een andere emotie uitstralen. Onze gevoelens worden sterker. We voelen plotseling dat we “alleen” onze ogen moeten hebben. Zowel wij als anderen. En soms vind je een empathisch persoon in je, en daarvoor kunnen we je alleen maar feliciteren. En wij bevelen aan – ontwikkel dit nieuw verworven vermogen van jou, zelfs wanneer je jezelf openbaart vanuit de sluier.

.