Een geweldig leven met een Shih Tzu


Shih Tzus zijn lieve honden die graag bij elkaar zijn. Ze kunnen een dutje doen op de bank of in een fauteuil, spelen met kinderen of lange wandelingen maken. Lange tijd was dit ras zeldzaam in ons land. Nu wordt de Shih Tzu steeds populairder en bekender bij het grote publiek. Ze zijn niet meer zo zeldzaam als 20 jaar geleden.
ležící pejsek

Shih Tzu zijn erg toegewijd aan hun baasjes en hebben hun aanwezigheid hard nodig. Het is een zeer sociaal dier, slim, intelligent en uiterst veelzijdig. En hun verfijnde natuurlijke schoonheid is onmiskenbaar, gekoppeld aan een flamboyante elegantie.

Ten eerste betekent de Chinese Shih Tzu leeuwhond. Het werd beschouwd als een heilig ras en mocht niet verkocht of geëxporteerd worden buiten China. In de meeste gevallen waren deze honden een respectvol geschenk van de Dalai Lama van Tibet aan de keizer en werden ze al snel een zeer welkom onderdeel van vredesoffers. Volgens de legende had de Boeddha zelf een kleine hond die op een leeuw leek en de perfecte metgezel en beschermer was in geval van gevaar.

Het ras kwam naar Europa in het begin van de 20e eeuw. De geschiedenis van de Shih Tzu is echter door de eeuwen heen geschreven. De geschiedenis van de Shih Tzu is echter door de eeuwen heen geschreven. Het is echter bekend dat deze honden alleen werden gefokt in Tibetaanse kloosters en vervolgens werden alleen de beste geselecteerd voor het keizerlijk paleis in China. Naar verluidt hield één keizerin meer dan honderd honden.

Een levendig knuffeldier vol schoonheid en vertrouwen

De Shih Tzu springt het eerst in het oog met zijn imposante verschijning en lange, vloeiende vacht. Hun zelfverzekerde schoonheid is een perfecte symbiose. Hoewel het geen grijnzende hond is, kan zijn uitdrukking bijna alles overbrengen.
šťastný pes

Shih Tzu en zijn basiskenmerken

Een hond met een ronde kop en grote zwarte ogen. Om oogziektes en -problemen te voorkomen, bindt het ras het haar op zijn hoofd in een paardenstaart of bovenaan. Op deze manier irriteert het haar het hoornvlies niet en worden problemen voorkomen. De vacht is onopvallend. Met de juiste verzorging komt de vacht tot op de grond. Bij volwassen honden is eens in de drie dagen kammen voldoende. Vanaf de eerste dag dat de hond thuis wordt gebracht, is het belangrijk om hem regelmatig te kammen. Het is ook belangrijk om geschikte hondencosmetica te kiezen voor langharige rassen.

De vacht van de Shih Tzu kan elke kleur hebben. Tweekleurige honden moeten een witte staartpunt, wit kaal hoofd, witte snorharen en snor hebben. Populaire en wijdverspreide kleuren zijn zwart-wit, goud-wit en driekleur
.