Hoe ziet een juiste, uitgebreide oefening eruit?


Naast atletische prestaties, een betere conditie en een mooi lichaam, moet de juiste manier van trainen ook mentale voldoening geven en helpen bij een correcte lichaamshouding. Effectieve oefeningen vereisen langzame bewegingen die gepaard gaan met een diepe, bewuste ademhaling en een hoge mate van concentratiebij elke beweging. Met andere woorden, terwijl je zulke oefeningen doet, moet je niet afgeleid worden door wat er fout ging op het werk of wat je moet kopen en koken voor het avondeten.
cvičící dáma
De spieren van het hele lichaam moeten geleidelijk worden bewerkt en gestrekt . Daarbij mogen de spieren van de romp niet worden vergeten. Naast de oppervlakkige spieren van de wervelkolom zijn er ook de diepe rugspieren die cruciaal zijn voor het handhaven van een correcte houding. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt voor een rechtere houding, perfecter spierweefsel en een betere beweging in de ogen van anderen. Als je tijdens het sporten onnodige gedachten kunt loslaten, ontspan je en maak je als het ware je hoofd leeg en verlicht je overtollige stress. Paradoxaal genoegzorgt lichaamsbeweging ervoor dat je je meer uitgerust en verfrist voelt.
fitness silueta
Basisprincipes van complexe beweging
1.Vloeiendheid van beweging
Alle beweging moet bestaan uit vloeiende bewegingen. Geniet van elke beweging en zie jezelf met elke les verbeteren. Wees je bewust van het bewegen vanuit het centrum van je lichaam.
2.Ademhaling
Alleen een diepe ademhaling bevordert de oxygenatie van het bloed. Diep ademhalen helpt de diepe spieren te activeren. Als je je concentreert op je ademhaling, heb je geen tijd om aan “onzin” te denken.
jóga cvičení
3.Concentratie
Probeer je tijdens het sporten op jezelf te concentreren. Dit betekent niet kijken naar de persoon naast je die aan het sporten is of denken aan een bezoek aan je ouders. Denk alleen aan het uitvoeren van de juiste bewegingen. Als de oefening voorbij is, voel je je mentaal ontspannen.
4.Controle en nauwkeurigheid
Het moet bewust gebeuren, niet terloops. Eén oefening die correct en precies wordt uitgevoerd zal meer effect hebben dan tien oefeningen die achteloos worden uitgevoerd.