Maak een sprong voorwaarts in je creativiteit – zelfs als het niet je sterkste kant is!


Mensen die ergens talent voor hebben, zijn vaak niet succesvol op dat gebied. Ze hebben de neiging om hun talenten als vanzelfsprekend te beschouwen en zijn daarom niet gemotiveerd om ze te ontwikkelen en ermee te werken. Integendeel, het is bewezen dat alles met inspanning getraind kan worden. Je hoeft alleen maar een paar basistrucjes te leren.
Myšlenková mapa
Ondersteun creativiteit met de juiste achtergrond.Houd je bureau opgeruimd zodat rommel niet onnodig afleidt. Zorg voor een goede ventilatie, want de hersenen hebben meer zuurstof nodig om te kunnen denken (het geeuwen van scholieren is vaak te wijten aan slechte ventilatie in de kamer in plaats van verveling) en verplaats, waar mogelijk, het meubilair in de kamer. Dit legt de basis voor creativiteit.
Schrijf ideeën en gedachten op.
Žárovka na tabuli
Schrijf ideeën en gedachten op, omdat het teruglezen ervan kan leiden tot nieuwe ideeën. Als je momenteel het gevoel hebt dat je creatieve zelf vastzit, help jezelf dan door een wandeling te maken of wat lichaamsbeweging te doen of een online lezing te bekijken over een onderwerp dat je niet kent.
Žárovka na tabuli
Stap uit de stereotypen.Probeer een andere route naar je werk, ga lunchen in een nieuw restaurant of kijk naar dyi (afkorting voor \’doe het zelf\’) ideeën op Pinterest. Concentreer je op het huidige moment, let op de details en laat de ideeën stromen.
Geloof in jezelf.Het is een uitdaging, maar doe het. Neem risico\’s en misschien moet je zelfs falen. Overweeg en ontwikkel elk idee vanuit verschillende invalshoeken, identificeer de voor- en nadelen (en los de nadelen op). De verbeelding kent geen grenzen, dus wijs niets af en speel met elk idee. De reis is de bestemming.
Maak een mindmap.Grote vellen papier en plakbriefjes worden je trouwe vrienden. Maak een kaart met markeerstiften om je denkproces vast te leggen. Grafisch ontwerp biedt veel mogelijkheden! Daarnaast kun je reisapps downloaden.
Brainstorm.Praat met collega\’s en vrienden die helemaal niet professioneel zijn. Iedereen denkt een beetje anders en kan een bron van inspiratie voor je zijn. Bespreek. En volg de woorden van Hemingway: “Schrijf dronken, reviseer nuchter.”