Op ontdekkingstocht op twee wielenHet is niet per se een slecht idee om je vakantie een andere wending te geven en je kunt op elke leeftijd nieuwe dingen proberen. In plaats van met de conventionele bus of het vliegtuig te reizen, kun je op twee wielen op ontdekkingstocht gaan en het buitengewone ervaren. Dit zijn veel snellere machines en ze verschillen niet van motoren. Krachtige machines die met gemak door wegen snijden en dierenstof in hun kielzog achterlaten, hoeven geen onbereikbare droom te zijn.

rychlý stroj

Hoe plan je een motorvakantie goed en waar moet je aan denken?

De basisbouwstenen zijn de bestemming en de route. Hoe meer je gaat, hoe moeilijker het wordt om iedereen tegemoet te komen, en wat de een leuk vindt, kan de ander bijvoorbeeld niet zo leuk vinden. Misschien valt je onderweg iets op en maak je een ongeplande tussenstop op een plek die je wilt bezoeken. Wijk echter niet af van het oorspronkelijke basisplan. Net als bij elke andere reis waarbij je in een auto rijdt, moeten pauzes niet te licht worden opgevat.

Op een motor ben je nooit beschermd tegen het weer, hitte, regen of harde wind. Het belangrijkste is om te weten waar je reis naartoe gaat, hoeveel geld je bereid bent erin te investeren en wat je onderweg wilt beleven. Wat je ook vervoert, technisch gezien moet de machine in perfecte staat zijn – remmen, olie, banden, enz. Om de hitte en de kou te trotseren en tegelijkertijd veilig te zijn, moet je kosten noch moeite sparen, kiezen voor lederen fietskledij en verschillende lagen dragen. Het is ook belangrijk om de juiste voor jou te kiezen. Denk ook aan bescherming voor andere lichaamsdelen, zoals knieën en ellebogen, zoals waarmee schaatsers zijn uitgerust.
černý motocykl

Bij het inpakken moet je wat zuiniger zijn. Hoewel fietsen laarzen hebben, kun je er niet alles in kwijt en op een fiets kun je veel minder meenemen dan in een auto of bus.

Je hoeft alleen nog maar je documenten te controleren, geld en voldoende krediet op je kaart te hebben en te vertrekken op je reis van eindeloze afstanden.