Overmatige hitte en gezwollen zwembaden


Voor degenen die last hebben van te hoge temperaturen en zich willen verfrissen tijdens deze recordbrekende droogte, maar zich niet willen verdringen in een openbaar zwembad of welk zwembad dan ook, is een zwembad in je eigen achtertuin de perfecte oplossing. En hoewel je het je misschien niet realiseert, zien veel van je buren het ook zo. Een zwembad lijkt ideaal en als je er al een hebt, zul je er op zo\’n warme dag zeker het beste van maken. En als je je zwembad al lang genoeg hebt, weet je dat je zelfs in de winter van een warm bad kunt genieten als je er een afdekking overheen doet om het water te verwarmen, zoals hier. Een beetje vreemd, maar toch best cool.
relax ve vodě.jpg

Zwembaden zijn niet de grootste redding

.
Voordat je een zwembad koopt, moet je begrijpen dat je er goed voor moet zorgen. Je moet het water in het zwembad schoonmaken (tenzij je het elke dag wilt vullen), je moet uitzoeken hoe je het schoonmaakt, en als er iets misgaat moet je het repareren. En dit alles drukt zwaar op je portemonnee en is zeker duurder dan het betalen van tientallen kronen (tienduizenden yen) voor een openbaar \’zwembad\’. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, maar op een dag komt dit ineens ter sprake en Babo geeft advies. Het is natuurlijk niets dat niet opgelost kan worden, maar uiteindelijk is het ingewikkeld.

Milieu-impact
.
Je hoeft geen ecoloog te zijn om te zien dat Tsjechië tegenwoordig een beetje droog is. Een van de redenen hiervoor is dat Tsjechië na Duitsland de grootste zwembadmogendheid van Europa is. En omdat deze plassen water aftappen uit natuurlijke beken en reservoirs, voelen de omringende flora en fauna dat merkbaar. Hier moet rekening mee worden gehouden, samen met slecht of nalatig waterbeheer. Natuurlijk zal niet iedereen comfort opofferen omwille van de planeet, maar het kan wel een doorslaggevende factor zijn om überhaupt geen zwembad te kopen, en sommigen houden het er misschien liever bij.
modré vlasy.jpg

Als je echter nog steeds de voorkeur geeft aan privacy en chloorwater, dan is een zwembad de juiste oplossing voor deze hitte. Je kunt immers altijd in het zwembad spetteren zonder deksel.