Postnatale seks – wat te doen als er geen verlangen is


De verwachte bevalling is vol euforie, maar gaat tot verrassing van veel vrouwen gepaard met pijn, ernstig ongemak en voortdurende uitputting.
De tijd schrijdt voort en het leven verloopt in een langzaam en gestaag ritme. Op een dag nemen de behoeften toe en herinneren partners en echtgenoten hen er sterk aan dat ze ook vrouwen zijn .
Volgens gynaecologen moet de minimale periode van onthouding eindigen binnen zes weken, gedefinieerd als de dag waarop het zesde kind wordt geboren. Dit is voldoende tijd voor de baarmoeder om samen te trekken, het bloeden te stoppen en weefselregeneratie te laten plaatsvinden. Zelfs na de incisie, hoewel de genezing relatief snel verloopt, kunnen zelfs de eenvoudigste bewegingen ongemak en pijn veroorzaken.porod dítěte
Gynaecologen benadrukken dat het belangrijk is om mannen bewust te maken van wat een bevalling is, de arbeid die het vergt en hoe het lichaam van een vrouw erdoor verandert. Of je het nu leuk vindt of niet, je geliefde kan incontinent worden en pogingen tot geslachtsgemeenschap kunnen pijnlijk zijn.
[Schade aan de zachte weefsels en spieren van de bekkenbodem. Het duurt ongeveer drie maanden voordat de verschillende organen weer normaal zijn, waarna buikpijn, verminderd gevoel en gêne gepaard gaan met borstvoeding, waardoor seks een onaangename plicht wordt en alleen je partner tevreden is.
Het delen van vragen en het uitleggen van de stemming en het onderwerp kan een stap in de goede richting zijn. Seks gaat over bevrediging, dus neem de tijd en begin met masturbatie en orale seks. Op deze manier kunnen ze zich vertrouwd maken met dit nieuwe lichaam, hun reacties op stimulatie onderzoeken en alles vanaf nul leren. Vrouwen die borstvoeding geven moeten onthouden dat de hormoonspiegels dalen tijdens de borstvoeding, wat leidt tot vaginale droogheid . Het gebruik van algemeen verkrijgbare crèmes, gels en door de arts voorgeschreven oestrogeencrèmes kan helpen om de vaginale vochtigheid sneller te herstellen. Er moet ook worden opgemerkt dat bij moeders die borstvoeding geven, de menstruatie enkele maanden kan uitblijven.poporodní sex
De geïnterviewde vrouwen geven toe dat, ondanks dat ze heel open zijn, het onderwerp moeilijk is en dat ze er zelfs onder ervaren vriendinnen liever niet over praten. Tegelijkertijd leggen ze uit dat de interesse en tevredenheid van mannen in bed erg belangrijk voor hen is en dat deze nieuwe situatie een vicieuze cirkel creëert. Wat hiervan werd verwacht en mooi was, verandert plotseling in een onaangename verplichting en de relatie met de partner raakt steeds meer verstoord.