Regelmatig seizoensonderhoud is nodig voordat de motor in winterslaap gaat


Motorrijders houden zeker niet van de winter, maar daar kunnen we niets aan doen. De laatste zonnestralen drijven ons nog op onze laatste ritten, maar binnenkort zullen we weer bedekt zijn met sneeuw en zullen de motoren in de garage slapen tot de lente, samen met ons wachtend op de lentezon. Maar fietsen in de wintermaanden in de garage stallen is geen pretje. Net als alles hebben fietsen verzorging nodig. Ook al is het moeilijk om de wind in je rug te vervangen door een doek, het heeft het nodig. Wat moet je doen aan je motor voordat de winter komt? Probeer elk seizoen de volgende punten in gedachten te houden.
čistá motorka
-Wassen en schoonmakent: Tijdens het actieve seizoen zit waarschijnlijk de helft van het insectenrijk in de omgeving aan je fiets. Vliegen, muggen en ander ongedierte moeten van je fiets verwijderd worden. Als je dat niet doet, kun je in de lente niet eens meer uit je garage komen. Je zult er nog meer oppikken. Vergeet niet om je fiets grondig te wassen en alle natte spullen schoon te houden. De beste manier om dit te doen is met een vape. Het kan ook gemakkelijk worden verwijderd met waterdruk. Gebruik motorreiniger en een zachte doek om vuil en vet van de motor te verwijderen.
jezdec na motorce
Bekijk de ketting: Controleer de ketting van de fiets zorgvuldig om te zien hoe versleten hij is en voer snel en belangrijk onderhoud uit. Reinig, was en smeer de ketting.

Ververs de olie: Het is het beste om de olie in uw fiets voor de wintervakantie te verversen. Het is niet aan te raden om oude olie te gebruiken na de winterstop, omdat deze geen antiseptische werking heeft.
: Als de fiets eenmaal schoon en gewassen is, vergeet hem dan niet af te dekken met een dekzeil om hem stofvrij te houden tijdens de winter. Het zeil mag echter niet van plastic zijn, want dat kan gaan lekken.
Pas op voor lekke banden: Laat de fiets langere tijd op de standaard staan om lekke banden te voorkomen.
– [27] Vergeet je kleding niet: Leg je spullen en fietskleding samen met de fiets even neer. Geef ze ook een goede behandeling met bijenwas, want het is leer. Was het textiel en impregneer ook alle bovenkleding.