gewetenloze lezers


Verzamelaars besteden veel geld aan nieuwe toevoegingen aan hun collecties, atleten voor sportartikelen, Computeraccessoires, consoles, gamers voor games en lezers voor boeken. En, zoals elke andere geschikte club, heeft de reading club ondeugden, maar ook tegenstanders. Wat is er?

geur van boeken

de geur van een boek is het voornaamste genot voor sommige lezers. Nog voordat ze een boek kopen, hebben ze al een vriendelijke glimlach op hun lippen, met hun ogen gesloten en de geur van de nieuw gedrukte pagina \’ s inademen. Sommigen kunnen zichzelf beheersen, anderen laten dit ritueel thuis, terwijl anderen het in de boekhandel en voor iedereen doen. Maar sommige mensen hebben niet de geur van papieren boeken en geven de voorkeur aan hun lezers. En in wie je thuishoort.

svět v knize

Het staat niet in het boek. Of misschien wel. Dit onderwerp verdeelt de meeste lezers. Sommigen zeggen dat als ze een boek kopen en het exemplaar nu hun eigendom is, ze ermee kunnen doen wat ze willen. Maar hun tegenstanders zien het boek als waardevol, zo niet heilig, en vinden het godslasterlijk om aantekeningen te schrijven. Maar als het briefje met een gewoon potlood is geschreven, maakt het niet uit, anderen beweren de gekleurde bladeren aan het boek te lijmen, nog andere kleinere subkaarten

.

řada knih

lees gedoneerde boeken

Hier komt een ander onderwerp dat de lezer in grote lijnen verdeelt. Niet zo lang geleden werd ergens de vraag gesteld of de lezer een nieuw boek zou lezen voordat hij het aan iemand zou geven. En er was een complete opschudding rond deze vraag. Sommige mensen geven stilletjes toe dat ze dat doen. Anderen, misschien met harken en fakkels in hun handen, meldden dat het onethisch was. Er werd zelfs melding gemaakt van de analogie dat het lezen van een boek dat als geschenk aan een andere persoon is gekocht, hetzelfde is als het dragen van ondergoed dat een geschenk zou moeten zijn. Als het voor elke gelegenheid is bedoeld, moet het geschenk waarschijnlijk niet worden gebruikt. Maar als je besluit om het boek te lezen en verder te lezen, is het prima.

.