Regels voor een gelukkige relatie


Elke relatie kent ontwikkelingsfasen, eerst hou je van elkaar en ben je gelukkig, dan is er na een tijdje een crisis en kom je daar overheen en ben je weer gelukkig. Deze fases zijn heel normaal en worden waarschijnlijk door elk stel ervaren. Het is echter belangrijk om de relatie voortdurend te verbeteren en te onderhouden zodat ze zich samen gelukkig voelen. De basis van een functionele relatie is absoluut vertrouwen. Daarom moet je niet tegen elkaar liegen, eerlijk tegen elkaar zijn en interesse tonen in elkaar.
pár držící se za ruce
Als je gewoon geïnteresseerd bent in de dag van je partner op het werk, laat je zien dat je om hem geeft en geïnteresseerd bent in wat hij doet en meemaakt. Een ander belangrijk onderdeel van een functionele relatie is samen tijd doorbrengen. Je moet tijd vrijmaken om gewoon samen te zijn. Dat kan uit eten gaan zijn, een wandeling maken of schaatsen. Zoek een gezamenlijke activiteit die jullie allebei leuk vinden en doe daaraan mee. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een dansles of samen pottenbakken. Als je kinderen hebt, kan het iets moeilijker zijn om tijd te vinden om samen te zijn. Het is echter belangrijk voor je relatie dat je minstens twee keer per maand een babysitter vindt en samen iets doet. Maar als jullie samen alleen zijn, probeer dan niet de hele tijd over de kinderen te praten. Als de rest van het gesprek wat langer op zich laat wachten, kun je ook kaarten schrijven om te helpen bij het gesprek of kant-en-klare producten gebruiken die je online kunt kopen.
pár v západu slunce
Het is ook belangrijk om niet te jaloers te zijn. Een beetje jaloezie is schattig en zal je partner niet storen. Als je hem echter blijft verwijten dat hij naar vrouwen kijkt, zich afvraagt met wie ze sms\’en, met wie de meisjes bevriend zijn, waarom ze vanmiddag de telefoon niet hebben opgenomen, dan zal de relatie niet goed komen. Misschien pikt je partner het een paar maanden of zelfs jaren, maar het is heel goed mogelijk dat hij het op een dag zat is en ergens anders gaat zoeken. Denk na over wat je direct wel of niet wilt en handel daarnaar.