Schaatsen en de aantrekkingskracht van deze sport voor jong en oud


, is een van de wintersporten die door de jaren heen misschien wel het meest bekend is geworden. Schaatsen op ijs was vroeger net zo gewoon als fietsen. Elk jaar lag er een nieuw paar schaatsen onder de kerstboom. En winterpret werd weer vrolijk. Op sommige scholen was schaatsen een onderdeel van gymnastiek, genieten van de frisse lucht in de winter.
brusle
Tegenwoordig wordt het door een individu of een kleine groep enthousiastelingen gedaan. Schaatsbanen bieden het publiek de mogelijkheid om te schaatsen in ruimtes die speciaal voor deze sport zijn ingericht. Schaatsen is dus zowel een sport als een tijdverdrijf. Het is een sport die door alle leeftijdsgroepen kan worden beoefend.

Schaatsen en de positieve effecten ervan

– Voorkomt hart- en vaatziekten
– Versterkt de immuniteit
– Korte intervallen zorgen ervoor dat je je beter voelt,
– Verbetert de bewegingscoördinatie
– Reguleert effectief stress en verbetert de stemming.
– heeft als effect dat de stofwisseling wordt gestimuleerd
– belast de gewrichten minder
– heeft als effect dat de lichaamshouding wordt verbeterd.
lední plocha
Vrouwen versus mannen in het schaatsen

Schaatsen is een sport voor iedereen. Vrouwen en mannen kunnen dezelfde schaatslessen volgen, ongeacht hun geslacht. Door de tanden van de schaatsen hebben vrouwen een iets moeilijkere houding. Maar goed leren schaatsen is praktisch voor iedereen. Zoals met alles, heb je er verlangen, een sterke wil en doorzettingsvermogen voor nodig.

Schaatsen van goede kwaliteit zijn van het grootste belang

Het is essentieel om schaatsen te kopen die perfect passen en vooral de voet stevig bij de enkel houden. Een trainer of een gediplomeerd sportuitrustingspecialist kan je helpen bij je keuze. Je hoeft niet de duurste schaatsen te kopen, maar zoveel mogelijk geld proberen te besparen is ook niet de beste optie. Natuurlijk zorgen schaatsen van goede kwaliteit niet alleen voor een perfecte en veilige rit, maar hebben ze ook invloed op je plezier.

Klassiek of kunstijs?

Er zijn twee opties voor schaatsen: klassiek ijs of kunstijs. Ook hier zijn er voor- en nadelen. Schaatsen is een leuke sport die je voldoende warm kan houden. Als je op ijs schaatst, wees dan heel voorzichtig en ga op heel hard ijs staan. Zelfs als het een paar dagen onder het vriespunt is, is er geen garantie dat het meer voldoende bevroren zal zijn. Aan de andere kant heeft schaatsen op klassiek ijs een onvergetelijke charme. Kunstijs is in dit opzicht een veilige gok. Er zijn nog andere positieve aspecten. Vooral \’s nachts schaatsen onder kunstlicht. Dat is erg aantrekkelijk.