Verlaten dieren


Hoe voel je je als de maatschappij geweldig is? En wat vind je ervan als de maatschappij waarin je leeft geweldig is? Persoonlijk denk ik dat we een heel hecht gezelschap zijn. We hebben dezelfde onderwerpen en dezelfde interesses. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik in een vereniging zat die zich bezighield met achtergelaten dieren. Ik vond in de steek gelaten dieren erg zielig en ik had erg met ze te doen. Dat bracht me ertoe om ook in een asiel te gaan werken. In het asiel was ik vrijwilliger, dus ik kreeg niet betaald. Het gaf me veel voldoening en ik was gelukkig. Er waren veel mensen zoals ik in het opvanghuis. Ik was dus altijd in een hechte gemeenschap. Ik was bij de dieren waar ik van hield en bij mensen die nog iets te zeggen hadden. In onze opvang stonden we nooit te praten. We praatten altijd over verschillende onderwerpen.

Staráme se o zvířata.

En ik besloot om het asiel financieel te steunen. Omdat we dit dierenasiel zelf hebben gebouwd. Wij zijn een vereniging die begaan is met de planeet en het welzijn van dieren. We wilden dat in de steek gelaten dieren het best mogelijke leven zouden hebben. Dus elke maand doneert elk lid van ons team wat geld. En als iemand in de buurt ook maar een cent doneert, zijn wij ook blij.

Ve spolku je naše síla.

Ik vind dat de dieren het verdienen. Want de dieren hebben er niet voor gekozen om verlaten en eenzaam te zijn. Ik voel me echt mooi als ik bij dieren ben. Niet alleen ik voel me zo, maar ook de rest van de samenleving. Wat vind jij van in de steek gelaten dieren? Doneer je geld of neem je eten mee naar asielen? Ik vind dat elk asiel een vorm van steun verdient. Het maakt niet uit of het financieel is of dat je bijvoorbeeld een hond uitlaat. Alle dieren verdienen liefde en niemand kan worden verweten slecht gezelschap te zijn.