waarom zoveel mensen liever Online zijn


Het lijdt geen twijfel dat het Internet bijna alle gebieden van ons leven heeft doorgedrongen. Maar tegelijkertijd, wanneer mensen veel meer tijd op het netwerk doorbrengen dan in de echte wereld, zien we een alarmerende trend voor velen. Dit komt hen natuurlijk niet ten goede, maar veroorzaakt legitieme zorgen. Maar hoe kon zoiets gebeuren toen wetenschappers vanaf het begin waarschuwden voor de mogelijkheid van afhankelijkheid van het Internet?

malé děti by na internet vůbec neměly chodit

Allereerst is er een momentane tevredenheid, waar in de wereld van vandaag veel vraag naar is. Voordat je moest werken voor wat je wilde, of het nu een product of een informatie is, is het slechts een kwestie van tijd voordat je inlogt op een van de sociale netwerken hier, in principe met slechts een paar klikken, en begint met het maken van berichten of opmerkingen.1

Het is belangrijk om te begrijpen hoe gevaarlijk onmiddellijke tevredenheid is. Het geeft ons onmiddellijk dopamine, het hormoon van geluk en tevredenheid. Als dopamine niet meteen verdwijnt, dan is dit niets slechts. En omdat we het snel weer kunnen krijgen, creëert het een reactie die ons dwingt om dit zelfveranderende gedrag voortdurend te herhalen.

trávit veškerý čas na internetu není dobré

het probleem is dat in dit geval de dosis dopamine die voor een bepaalde activiteit wordt verkregen, geleidelijk wordt verlaagd. Daarom, om dezelfde tevredenheid te bereiken, moet je meer en meer tijd doorbrengen op het netwerk. Dit is immers hoe de klassieke verslaving werkt en het is erg moeilijk om er vanaf te komen. Het lichaam, gewend aan de constante toevoer van dit hormoon, kan na een tijdje zonder het niet meer in principe zijn.

Dit is vooral gevaarlijk voor kinderen die gevoelig zijn voor deze verslaving. Daarom moet de tijd op een computer of tablet beperkt zijn. Ten eerste moeten ze andere, gezondere manieren leren om dopamine te krijgen.

volwassenen moeten ook weten hoeveel tijd ze online doorbrengen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om het te beïnvloeden, we gebruiken het immers vaak de hele dag op het werk, maar we geloven dat rust er meer dan goed voor je zal doen.