Wat je kunt besparen op reis


Heb je ooit uit je comfortzone willen stappen en iets geks willen doen waar je geen controle over hebt? We leven in een tijd waarin niets onmogelijk is. Het is belangrijk om een sterke wil en genoeg vastberadenheid te hebben om een verandering teweeg te brengen. Reizen is niet per se voor de rijken. Je hoeft alleen maar een land te vinden met veel werkgelegenheid naast de culturele en historische rijkdom. Er zijn talloze websites op het internet die banen in het buitenland aanbieden. Dit zijn misschien geen banen, maar ze zijn vaak wel eenvoudig.

Werk op de boerderij – Veel banen zijn eenvoudig, zoals onkruid wieden, fruit plukken of dieren voeren

.

Klein constructiewerk Er zijn veel websites die adverteren dat ze hulp zoeken voor het bouwen van nieuwe schuren etc. en in ruil daarvoor gratis onderdak en maaltijden aanbieden. Je verdient geen geld, maar in ruil daarvoor krijg je een veilig onderkomen en maaltijden.

Hulp bij verkoop – meestal nauw verbonden met landbouw. Boeren verkopen hun producten vaak op de markt en hebben geen tijd om in kraampjes te staan.

Niet geïnteresseerd in banen, taken of vrijwilligerswerk. Je kunt geld besparen door zuinig te zijn met je bagage en de wereld in te gaan met alleen een rugzak die voldoet aan de afmetingen die vermeld staan voor handbagage. Het is niet veel geld, maar zelfs een kleine besparing is belangrijk.
lupa na Africe

Tegenwoordig kun je ook veel geld besparen op accommodatie: er is een nieuw internetfenomeen genaamd Airbnb, waar verhuurders van over de hele wereld hun accommodatie tegen lage tarieven aanbieden. In veel gevallen zijn de tarieven laag. Een groot voordeel van dezeverhuur is dat ze een kijkje geven in het leven van buitenlanders. Je leert de cultuur en eetgewoonten van het land kennen en raakt erdoor geïnspireerd, en dat is het beste wat je van je reis kunt meenemen.