Zijn ambachtslieden schuldig?


  1. Alles is perfect

Best mogelijke scenario. De huisbaas of huurder heeft me gebeld voor een inspectie en toen ik aankwam, was alles in orde. Alles lekt zonder problemen. De ventilatie werkt naar behoren. Alles stroomt zoals het hoort. Dus het rapport wordt opgesteld, de facturen worden uitgeschreven en we kunnen aan de slag. In het onwaarschijnlijke geval dat er in de toekomst iets vreselijks gebeurt en je uiteindelijk op zoek moet naar de schuldige, a) als je een eerlijke audit hebt gedaan, weet je dat het apparaat niet onbeheerd werd achtergelaten, b) als je een eerlijke audit hebt gedaan, weet je dat het apparaat niet onbeheerd werd achtergelaten. (Hier is het ook belangrijk om, indien mogelijk, aantekeningen te maken over de toestand enz.)
plynový hořák

  1. Er is iets mis

Een slechtere situatie. De oproep komt opnieuw binnen, maar deze keer is er iets niet helemaal in orde. Er lekt hier en daar een beetje gas, er zit iets los, er is iets vies, er is ergens veel stof, er is slijtage zichtbaar, ergens is de apparatuur aan het verouderen. Je zou denken dat het een tikkende tijdbom is. Nu is het aan jou om te beslissen wat je gaat doen. Natuurlijk kun je het altijd komen repareren, maar het omslagpunt ligt in de reparatie. Als je toch de fix doet en \’ofico\’ schrijft dat er niets is gebeurd, maak je een grote fout en nagel je jezelf aan het kruis. Want in het onwaarschijnlijke geval dat er wel iets is gebeurd, zelfs als het door de correctie lijkt alsof het niet per ongeluk is gebeurd, zullen ze opnieuw naar je rapport kijken en zal het onderzoek uitwijzen dat je niet zo top of the line was als je zegt. Plotseling kan er een enorme blunder gebeuren en kun je niet alleen je carrière verliezen, maar ook jaren van je leven.
kladívko soudce

  1. Het klopt niet

Je kunt van een afstand zien dat deze faciliteiten ofwel heel oud zijn of ongeschikt en onveilig om te bedienen. Je somt alle dingen op die zouden kunnen gebeuren, maar de eigenaar zwaait met zijn hand: “40 jaar lang is er niets gebeurd! En jij wuift met je hand. Niemand trekt zich iets aan van het feit dat de eigenaar iets heeft beweerd, zelfs niet als je positieve correcties hebt aangebracht.