Beter dan een doos
Tot vrij recent werden er meer brieven dan pakjes per post verstuurd, maar die verhouding geldt vandaag de dag niet meer. En het is al een hele tijd niet veranderd. De reden hiervoor is elektronische communicatie en natuurlijk de ontwikkeling van mobiele telefoons. Vandaag de dag is het geen probleem meer om bijvoorbeeld contracten per e-mail te versturen. Ook elektronische handtekeningen zijn nu standaard. Er is echter nog steeds meer dan genoeg werk voor Czech Post en andere concurrerende bezorgdiensten. De reden hiervoor is de ontwikkeling van e-commerce en de groeiende populariteit ervan. Mensen hoeven niet meer naar gewone winkels om dingen te kopen; ze kunnen via internet bestellen. Dit is een van de redenen waarom er tegenwoordig steeds meer pakketjes worden bezorgd. Bovendien hebben deze niet langer de vorm van een klassieke doos, maar vaak in de vorm van een plastic envelop.
geschilderde envelop
Plastic enveloppenzijn in veel opzichten handiger dan traditionele kartonnen dozen. Tenminste, zelfs de grootste zijn veel goedkoper. Ze worden vooral gebruikt om verschillende soorten kleding te vervoeren, die veel eerder in zulke enveloppen worden verpakt dan in dozen. De reden hiervoor is elasticiteit. Niet veel, maar in ieder geval enige elasticiteit. Je kunt dus een orde van grootte meer in één envelop stoppen. Een ander voordeel is dat ze waterdicht zijn. Dit is bijvoorbeeld handig voor het verzenden van pakketten met drank of andere vloeistoffen. Met de juiste vulling is de kans dat de fles kapot gaat en wordt gemorst minimaal. En zelfs als dit zou gebeuren, zou de vloeistof niet door het waterdichte plastic gaan.
schránky u cesty

Niet overal geschikt voor [7].
Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om plastic enveloppen te gebruiken. Vooral voor grote pakketten heb je een goede doos nodig. Het idee om bijvoorbeeld een televisie in een grote envelop te stoppen is fantastisch, maar zulke pogingen zijn al gedaan.
Hoewel brieven tegenwoordig minimaal worden verstuurd, tenminste vergeleken met een paar decennia geleden, hebben enveloppen nog steeds hun plaats, tenminste wat betreft de plastic modellen, die veel sterker zijn dan hun papieren tegenhangers.
.