Eerste auto


Herinneringen aan de eerste auto blijven levenslang bij de eigenaar. De relatie die in deze periode wordt gekoesterd is vergelijkbaar met een romantische relatie. Hoewel de meeste eerste auto\’s tweedehands zijn, vanwege de economische mogelijkheden van deze leeftijdsgroep. Naarmate de tijd verstrijkt, verandert ook het merk van de auto die de eerste rijvaardigheid test: in de jaren 1980 was Skoda een populaire keuze. En die 105 was een van de auto\’s waarin de meerderheid van de bevolking van ons land reed. Het was ook de auto waarmee de meeste jongeren leerden rijden. In de jaren \’90 werd de Škoda 120 geïntroduceerd. Deze werd gevolgd door de Škoda Fabolit, Škoda Felicie en Škoda Forman, allemaal verbeterde modellen. De Škoda Fabia en Octavia rijden vandaag de dag nog steeds. Zelfs in combivorm. En maakten het mogelijk voor grote gezinnen om samen te reizen.

První auto

De meeste auto\’s op de huidige automarkt zijn van wereldmerken. Zelfs beginnende bestuurders kunnen voor het eerst in een kwaliteitsauto rijden. Dat het een tweedehands auto is, is geen probleem. Ze zijn meestal uitgerust met alles wat nodig is om veilig te rijden. Dit komt omdat consideratie en veiligheid de belangrijkste zaken zijn die bestuurders over de hele wereld in acht kunnen nemen. Jarenlange rijervaring heeft dit bewezen. En wat een genot is het voor ons allemaal om geholpen te worden door andere weggebruikers wanneer we in de problemen zitten.

Vybavení auta

Je reed langzaam voorbij een auto die voor het huis van je ouders geparkeerd stond, toen je een stoeprand raakte en je band lek raakte. Je zet je auto aan de kant van de weg om te kijken wat er is gebeurd. De auto beweegt niet. Er ligt echter een reserveband in de kofferbak. Op dat moment stopt er een auto uit tegenovergestelde richting. Een jongeman stapt uit en vraagt je wat je moet doen. Hij beoordeelt de situatie, helpt hem het reservewiel eruit te trekken en verwisselt het zonder nadenken. Vervolgens vraagt hij een financiële vergoeding voor zijn handige hulp, die hij weigert. We moeten elkaar helpen, zegt hij. Na ongeveer 10 minuten ben je op weg, geen problemen meer. Je voelt je geweldig, dat er een engel op onze reis is.