Gooi je rolletjes niet weg


Mensen zijn vindingrijke wezens en gebruiken alles wat voorhanden is. Zelfs dingen die we gewoonlijk als nutteloos beschouwen, kunnen worden gebruikt. Slimme geesten met een creatieve geest zullen echter andere toepassingen voor dingen bedenken, zelfs als ze duidelijk als afval worden beschouwd. Denken ze bijvoorbeeld dat gewonewc-papierrollen of keukenrolletjesook gebruikt kunnen worden? Misschien herinner je je nog dat je ze gebruikte om potloodhouders of dieren te maken tijdens de tekenles op school. Maarer zijn veel meer manierenom ermee te spelen.

ruličky od toaleťáku

Kinderen vermaken: Laten we weer teruggaan naar de kunstles. Als je een rol inpakt in gekleurd bouwpapier en ogen, nachten, tanden en snorharen tekent, kun je elk dier maken dat je maar wilt. Het is geen raketwetenschap. Je kunt ook een uiteinde van de rol vastplakken aan een stuk stevig karton of iets dergelijks om er een handige potloodhouder of een handig, vrolijk doosje voor kleine snuisterijen van te maken. Kinderen zullen er dol op zijn en zelfs kleine kinderen kunnen ze met een beetje hulp maken. Andere ideeën zijn het maken van kleine kastelen van cakebroodjes, prinsessenkronen of wat je maar kunt bedenken. De kinderen zullen er dol op zijn. Gooi ze niet in de vuilnisbak, maar verzamel de rolletjes.
barvy na štětcích

Het originele vogelvoederhuisje. En verrassend gemakkelijk. Smeer het gewoon in met boter, pindakaas of talg en rol het in het zaadmengsel dat op een bord is klaargemaakt. De zaden blijven aan de gecoate rol plakken, dus het enige wat je hoeft te doen is het voederhuisje buiten ophangen.

Slimme potjes. En soms bloemzaadjes planten. Toiletpapierrollen zijn een geweldige manier om dit te doen. Kweek van tevoren planten in je tuin en plant ze in wc-papierrollen. Wanneer de bloemen gegroeid zijn en het tijd is om ze in potten of bloembedden te planten, zullen ze na verloop van tijd vergaan en kunnen ze samen met de rol in de grond worden gestopt.