Maak een apotheek in je eigen tuin!


Tegenwoordig kun je veel dingen krijgen. Maar sommige dingen kun je beter in je eigen tuin kweken. In feite zijn er wonderplanten die geen speciale zorg nodig hebben om hun doel te dienen. Bovendien kunnen ze bijna overal groeien. Voorbeelden zijn melkkruid, citroenmelisse en munt.
květy heřmánku
Enkele van de bekendste kruiden zijn moederkruid. Het is overal verkrijgbaar. Je hoeft alleen maar de natuur in te gaan en de planten te plukken. Het heeft geen verzorging nodig. Na een paar jaar groeit het vanzelf. Als er een remedie tegen verkoudheid en hoest bestaat, dan is het wel thee van mariadistel. De aangename geur verlicht ook stress.
Citroenmelisse kan ook gemakkelijk uit zaad worden gekweekt. Het wordt gebruikt om slapeloosheid en depressie te behandelen. Elke avond voor het slapen gaan een kopje citroenmelisse thee zorgt voor succes.
Sterk geurende munt wordt vaak gebruikt om allerlei soorten thee op smaak te brengen. Het is echter minder bekend om zijn vermogen om verkoudheid en griep te verlichten. Het wordt ook gebruikt tegen winderigheid. Daarnaast heeft het een ontspannend effect op gladde spieren.
Als er een elegante struik is met oranje bessen, dan is het wel de duindoorn. Hij is echter nog niet zo bekend in dit land. Hij begint echter bekend te worden dankzij zijn smaak. Het is een geweldige bron van vitamines en een goed winterpreventief middel.
En niet te vergeten basilicum. Maar dit heeft iets meer aandacht nodig. Je moet eraan denken om elk jaar zaadjes te zaaien of ze van tevoren te kweken. Het is ook een eenjarige plant. Het heeft echter het voordeel dat het in elk gerecht kan worden gebruikt.
čaj z bylinek
De minst bekende is waarschijnlijk brandnetel, ook wel bekend als brandnetel. Het heeft medicinale eigenschappen en komt veel voor als sierbloem. Je vindt hem in veel rotstuinen. Het wordt gebruikt om algemene pijn te verlichten en menstruatiekrampen te voorkomen.
Dit is niet de definitieve lijst van kruiden die je in je eigen tuin kunt kweken. Er zijn er zoveel. Het is aan jou welke kruiden je kiest.