Makkelijke appartementdecoratiesOf we het nu willen of niet, november staat voor de deur. Maar als je een beetje tijd over hebt en je wilt wat veranderingen aanbrengen in je woonomgeving, dan zijn hier wat ideeën voor mooie decoraties in een minimum van tijd.

mlha, slunce

Pompoenversieringen – deze gewoonte komt uit de westelijke staten. In ons land heeft het een meer decoratieve vorm aangenomen. Als je jonge kinderen in huis hebt, kun je gewoon een grappig of eng gezicht op de pompoen kerven. En jij? Hol de pompoen gewoon uit en gebruik hem voor pompoensoep of compote. Als je een gezicht in de pompoen kunt kerven, raden we je aan om er een klein kaarsje in te plaatsen. Zo heb je de meest creatieve lamp voor de avond.

Bladeren – Of je nu in de stad woont of in een buitenwijk, er zijn vast een paar bomen in je buurt. Als je in deze tijd van het jaar een paar bladeren verzamelt en ze laat persen, kun je bijvoorbeeld je bartafel prachtig versieren. Het proces is eenvoudig: verzamel een paar bladeren, leg ze een paar uur onder een boek en spuit ze in met haarlak. Deze decoratie is vooral handig in combinatie met pompoendecoraties, maar kan bijvoorbeeld ook met kaarsen worden gebruikt. Let er wel op dat je ze ver genoeg van het vuur houdt.

Flessenlantaarns – klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Als je thuis ongebruikte glas- of wasverven hebt, smelt die dan gewoon in een pannetje en breng ze aan op de potjes. Je kunt bijvoorbeeld grappige gezichten of stippen maken of bladeren opdrukken die op pompoenen lijken. Als de verf droog is, is het tijd om de oren te maken. Neem de hals van de fles en je ziet misschien de draden van de dop. Wikkel een stuk stofdraad, bij voorkeur beige, rond de achterkant om er een lus als een handvat van te maken. Zorg ervoor dat het lang genoeg is, zodat dit touw niet heet wordt van de kaarsvlam! Nu hoef je alleen nog maar de kaarsen klaar te maken en ze naast de veelkleurige bladeren te zetten.
podzim, listí

Deze eenvoudige decoraties duren niet lang om te maken, maar zullen je herfstdagen enorm opvrolijken Of je nu een doe-het-zelver bent of niet, deze dingen kunnen door iedereen worden gedaan. Laat het aan je verbeelding over. Mogen je herfstdagen mooi en helder zijn. Het wordt een vredige vakantie.