Ren voor je plezier


Sportactiviteiten zijn gematigd en beperkt. Als je al naar de sportschool mag, mag je een gezichtssluier dragen, hetzelfde in het zwembad. Mensen zoeken deze activiteiten niet op omdat de sluier nogal beperkend is en je er nog steeds over na moet denken om hem te dragen. Maar er is geen beweging. Dus je gaat waar je je prettig voelt
.
Hardlopen in de natuur. Als je geen ervaring hebt met hardlopen, push jezelf dan niet te hard in het begin. Begin met een stevige wandeling en voer het tempo geleidelijk op. Er zijn nordic walking stokken verkrijgbaar. Je pas zal verrassend snel zijn. Bovendien beweeg je je armen regelmatig, wat je rug- en armspieren rekt. Enthousiastelingen hebben zelfs hardgelopen met de stokken.

muž při kondičním běhu

Heb je gemerkt dat snelwandelen leuk is en je niet buiten adem laat? Probeer dan je tempo geleidelijk op te voeren en over te stappen op amateuristisch \’hardlopen\’, of joggen. Dit is geen klassiek hardlopen, maar wat bekend staat als Indisch hardlopen, waarbij je hardlopen en wandelen met regelmatige tussenpozen mengt. Als je buiten adem raakt tijdens het hardlopen, heb je de tijd om tijdens het wandelen weer buiten adem te raken. Joggen is geschikt voor mensen die net beginnen.
Een veelgemaakte fout voor beginners is om te veel lagen kleding te dragen. Onthoud dat joggen je opwarmt. Het is belangrijk om de aanvankelijke kou te verdragen, die je snel zult vergeten als je eenmaal op snelheid bent. Je zult niet veel kunnen hardlopen in een jas en trui. Natuurlijk zijn de juiste hardloopschoenen ook essentieel.

děvčata běží parkem

Als je het joggen onder de knie hebt, kun je nu overgaan tot echt hardlopen. Dit wordt gedefinieerd als op een bepaald punt in de vluchtfase zijn, d.w.z. wanneer je voeten niet op de grond staan. Als je het niet prettig vindt om alleen te joggen, nodig dan een vriend of kennis uit om samen met je te gaan joggen. Het is niet de bedoeling om met elkaar te praten terwijl je rent, en daar zul je ook de adem niet voor hebben, maar het geeft elkaar de kans om in beweging te komen en moedigt je aan om de deur uit te gaan. Soms heb je er misschien geen zin in, maar als je vrienden op je wachten, zul je willen gaan. Het belangrijkste is om vol te houden tot je verplichtingen veranderen in vreugde.